Zažíval naraz dve krízy, jeseň Trenčína bola preňho inšpiratívna

Peter Kleščík na tréningu AS Trenčín.
Peter Kleščík na tréningu AS Trenčín. (Autor: facebook/AS Trenčín)
Michal Šášky|22. dec 2023 o 08:30

AS Trenčín a Trenčianske Stankovce mali podobnú jeseň.

Odkedy skončil Martin Ševela, striedajú sa tréneri pri AS Trenčín veľmi často. Len od sezóny 2021/2022 ich bolo šesť.

Peter Hlinka, Juraj Ančic, Nemec Peter Hyballa, Marián Zimen, Čech František Straka a najnovšie srbský expert Ilija Stolica.

Všetci mali jedno spoločné, po ich boku stál PETER KLEŠČÍK. Ako hráč získal s Trenčínom dvakrát double, po pôsobení v zahraničí sa vrátil už len ako člen realizačného tímu a priebežne zažíva s tímom vzostupy a pády.

Len počas tejto jesene s ním zažil prakticky všetko - Trenčín vstupoval do súťaže ako tím, od ktorého sa očakával boj v spodnej polovici tabuľky, no razom sa dostal do roly favorita.

Z úvodných deviatich kôl vyhral sedem a vyšplhal sa na prvé miesto tabuľky. A následne sériou ôsmich zápasov bez víťazstva spadol do spodnej šestky.

Zimovať bude na 6. mieste. Rovnaký počet bodov (29) však majú aj štvrtá Banská Bystrica, piata Dunajská Streda aj siedma Podbrezová.

A zhodou okolností, rovnaké umiestnenie patrí Trenčianskym Stankovciam vo IV. lige ZsFZ, kde Kleščík hráva po skončení profesionálnej kariéry.

Čo sa v rozhovore dočítate:

  • Ako vníma a hodnotí turbulentnú jeseň Trenčína?
  • V čom je spolupráca s trénerom Stolicom iná?
  • Ako sa môže čoskoro zmeniť jeho pozícia?
  • Vie popritom stíhať dedinský futbal?

Z Trenčína ste odišli v zime 2020, po angažmánoch v českom Příbrame a poľskej Chojniczanke ste sa lete 2021 vrátili späť. Mali ste len 32 rokov, nekoketovali ste s myšlienkou pokračovať v profesionálnej kariére?

Otvorene poviem, že nie. Vďaka za to patrí aj Trenčianskym Stankovciam, kde mám vytvorené skvelé podmienky na futbal a, samozrejme, aj Trenčínu, kde mi ponúkli novú výzvu.

Počas pôsobenia v Česku a v Poľsku bola pandémia, veľa som toho neodohral, bol som sám, ďaleko od domova, zatvorený na hoteli a futbal mi veľa radosti neprinášal. Navyše sme s Chojniczankou nevybojovali ani druhú ligu.

Aj keď boli možnosti pokračovať v profikariére, ja som to už cítil tak, že bude lepšie ubrať sa iným smerom. Ponuka od generálneho manažéra Róberta Rybníčka sa navyše už nemusela opakovať, návrat do Trenčína a za rodinou bolo veľké lákadlo a som rád, že som tento krok urobil. Odvtedy až dodnes viem, že som sa rozhodol správne.

Emotívna rozlúčka kapitána Petra Kleščíka s fanúšikmi AS Trenčín na konci roka 2019.
Emotívna rozlúčka kapitána Petra Kleščíka s fanúšikmi AS Trenčín na konci roka 2019. (Autor: facebook/AS Trenčín)

V Trenčíne ste zastali pozíciu analytika, dnes pri tejto funkcii svieti aj slovíčko dátový. Ako sa rokmi zmenila vaša pozícia?

Je prakticky rovnaká ako bola pred tými dvomi rokmi. Ide o súhrn viacero vecí. Mám na starosti analýzy zápasov, na tréningoch som v podstate asistent trénera, veľa pracujem s videami. Aktuálne je to ozvláštnené o to, že tréner Stolica prišiel s určitým realizačným tímom, ale moja pozícia ostala nemenná.

Verím, že čoskoro úspešne dokončím trénerskú A-licenciu, vtedy by som už mohol zastávať pozíciu asistenta trénera, ale na náplni mojej práce sa asi nebude nič meniť. Napĺňa ma to.

Cítili ste nejaký rozdiel, keď ste pôsobili pri tréneroch ako Ančic alebo Zimen, oproti súčasnému tímu s trénerom Stolicom?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zažíval naraz dve krízy, jeseň Trenčína bola preňho inšpiratívna