Peky je späť a Ružomberok znovu porazil Ružomberok (tréneroviny)

Zľava Dávid Ďuriš, Peter Pekarík a Tomáš Hubočan pred zápasom MŠK Žilina - KFC Komárno v 9. kole Niké ligy.
Zľava Dávid Ďuriš, Peter Pekarík a Tomáš Hubočan pred zápasom MŠK Žilina - KFC Komárno v 9. kole Niké ligy. (Autor: TASR)
Richard Hanzlík|30. sep 2024 o 09:00

(Ne)tradičné zhrnutie 9. kola Niké ligy.

BRATISLAVA. Košice menia trénerov ako Matovičova vláda ministrov, Žilina podpisuje klubové legendy, DAC píše otvorené listy, Slovan sa na Manchester City nachystal v Michalovciach.

Spartak má už najhorší útok v lige, Dukla si znovu myslela, že góly platia len do 90. minúty a Skalica konečne vyhrala. Aj taký je futbal.

Pondelkové Tréneroviny sú pravidelná rubrika v ktorej z nadhľadu hodnotí každé kolo futbalovej Niké ligy glosátor Richard Hanzlík. Ôsmy diel nájdete tu.

DAC Dunajská Streda - FC Spartak Trnava 0:0

5327 divákov

No takto. Spartak je aj po tomto zápase neporazený, poraziť však mohlo v sobotu večer každého, kto nebodaj na tento šláger prepol z iného futbalu.

Na Žitnom ostrove, kde sa podľa toho, že Ramadan odohral zápas v rukaviciach, konečne ochladilo pod 30 stupňov, však domácim funkcionárom nič nebráni v tom, aby sa nám starali o zábavu. Po otvorenom liste prišiel pokus odvolať predsedu komisie rozhodcov, Mariána Ružbarského.

Zo 73 delegátov za tento návrh hlasovali štyria. Ale aj to je úspech v organizácií, kde 100% delegátov zahlasuje za prezidenta.

VIDEO: Zostrih zápasu DAC Dunajská Streda - Spartak Trnava

Mišo Gašparík po zápase priznal, že ofenzívny stroj Trnavy sa zasekol. Slovo stroj je silné slovo, možno by som použil niečo ako kladka alebo kolovrátok. Jedna kontra vyšla v zápase DACu a to Xiscovi na tlačovke, to keď kouč domácich skonštatoval, že DAC nevyhral, pretože Trnava bránila a faulovala.

Ono to tak býva, že niekto aj bráni. O zápase je ťažko hovoriť. Spartak sa až veľmi zameral na to, aby neprehral. Vzadu to bolo všetko okej, bez lopty jedna nádhera a Dunajskú ani nepustil do väčšieho tlaku, ale vpredu si červeno-čírni nedokázali prihrať trikrát po sebe a do 89. minúty trafiť bránu.

Heatmapa Miša Ďuriša s loptou na kopačke by vyzerala ako poštípanie včelou. Ak bude nabudúce DAC písať na SFZ nejaký list, navrhujem, aby sa v zápasoch tohto typu minúty nenadstavovali, ale uberali.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 2:4

3089 divákov

Slovan cestoval na Zemplín po vynovenej D1, ktorá spája Bratislavu s Košicami. Volá sa to vzdušný priestor a pri cene diaľničnej známky to od nového roka bude tá lacnejšia alternatíva cestovania. Zápas si belasí kvôli utorkovej Lige majstrov preložili na piatok a prvý polčas to pre nich vyzeralo, ako keby leteli Ryanairom a stáli v uličke.

Tigran síce otvoril skóre, ale to bol ofsajd, ktorý by fúkli aj členovia Únie nevidiacich Slovenska. Michalovce využili fakt, že hostia boli síce fyzicky na východe, duchom však už stáli proti Guardiolovcom. Igor Žofčák, ktorý mohol na zápas a z neho cestovať so Slovanom, krásne našiel Arevala a Slovan mal čo robiť, aby vyrovnal.

VIDEO: Zostrih zápasu Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava

Toličovu strelo-prihrávku pár sekúnd pred útekom do kabín vyrazil Lukáč pred Tigrana a do kabín sa išlo za 1:1. V kabíne hráčom tréner Weiss pripomenul možnosť cestovať domov MHD a v druhom polčase, napriek kopcu zahodených šancí Michaloviec, to Slovan zlomil.

2x Strelec a raz dokonca Sharani. Góly hostí spestrila červená karta pre Bednára, keď vystavil novú kartičku poistenca Toličovi. Obranca domácich už tak trochu tušil, že toto VARu neunikne a že si poňho príde zubatá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Peky je späť a Ružomberok znovu porazil Ružomberok (tréneroviny)