Nedávno musel skákať bosý z horiaceho domu. Gamboš odlieta do zámoria

Martin Gamboš.
Martin Gamboš. (Autor: fcvion.sk)
Sportnet, TASR|24. dec 2021 o 14:40

Hráč predčasne končí v Zlatých Moravciach.

ZLATÉ MORAVCE. Stredopoliar Martin Gamboš si už v jarnej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže neoblečie dres FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

S vedením klubu sa dohodol na ukončení zmluvy k 31. decembru, pričom pôvodne mu kontrakt platil až do leta 2023. Informoval o tom web fortunaligistu.

"ViOn je klub, ktorý si budem aj naďalej vážiť. Spoznal som tu nielen veľmi dobrých spoluhráčov, ale tiež trénerov a ľudí. Vždy budem na tento angažmán spomínať iba v dobrom. Ďakujem všetkým i pánovi majiteľovi, že som v takomto klube mohol pôsobiť a zároveň napredovať," lúčil sa Gamboš, ktorého kariéra bude pokračovať v zámorí.

Za ViOn odohral 15 zápasov, v ktorých nazbieral 939 minút, z gólu sa neradoval. Svoj záverečný súboj odohral v 19. kole vo ViOn aréne proti Michalovciam.

"Keď k nám v lete prišiel, boli sme všetci veľmi radi, lebo sme získali kvalitného univerzálneho futbalistu. Preto sme s ním podpísali kontrakt na dvojročné obdobie," vysvetľoval generálny manažér Zlatých Moraviec Marek Ondrejka a dodal:

"Keď prišiel pred zápasom v Senici za mnou, že sa chce spolu s priateľkou usadiť a žiť v Kanade u jej rodiny a vysvetlil mi dôvody, v podstate hneď som mu povedal, že osobne tomu rozumiem a nevidím dôvod sa nedohodnúť ku koncu roka na ukončení zmluvy," priblížil situáciu.

"Prešiel som si to s majiteľom a trénerom a tí zdieľali rovnaký názor ako ja. Martin nám v tíme bude určite chýbať. Ale v živote sú aj iné hodnoty, ako len zamestnanie, v tomto prípade futbalové. Stále hovorím, že všetko je o ľuďoch, hľadaní riešení a kompromisoch. Paradoxne, od tohto momentu začal Martin ešte viac na ihrisku rásť, hral s chuťou a veľmi dobre," poznamenal na margo hráčovho odchodu.

Gamboš začiatkom mesiaca prežil mimoriadne nepríjemnú udalosť, keď sa v noci prebudil s priateľkou v horiacom dome. Život si zachránili iba tak, že museli vyskočiť z okna.

Boli vtedy na návšteve u partnerkinej rodiny, požiar vyvolal zrejme skrat elektriny.

"Je to chalan, ktorý má nielen kvalitu, ale aj veľký charakter. Za celý klub mu želáme, aby sa mu darilo nielen na športovom poli, ale aj v súkromí. Pred príchodom do ViOn-u to nemal jednoduché po športovej stránke a za posledné dni si toho prešiel dosť aj v súkromí, bol tvrdo skúšaný. Zaslúži si zažiť už aj opačnú stránku. Držíme mu palce," uzavrel k hráčovmu odchodu Ondrejka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Nedávno musel skákať bosý z horiaceho domu. Gamboš odlieta do zámoria