Svojrázny expert sa vracia. V Slovane mal veľké plány, ale rýchlo skončil

Ivan Galád
Ivan Galád (Autor: facebook AS Trenčín)
Pavol Spál|5. okt 2024 o 09:00

Kultový tréner sa pokúsi zdolať Slovan.

BRATISLAVA. Pred desiatimi rokmi odštartoval AS Trenčín sezónu a na dva roky ovládol Slovensko.

Tím viedol Martin Ševela a medzi ťahúňov patril aj devätnásťročný Stanislav Lobotka, či jeho rovesník Matúš Bero.

Trenčín získal titul aj národný pohár. Dve sezóny za sebou. Darilo sa mu skautovať a predávať hráčov za milióny eur. Viacerí z nich sa postupne dostali do najlepších líg sveta. 

Presne pred rokom Trenčania prežívali renesanciu. Pýšili sa novou arénou a otvorili novú a noblesnú tribúnu. Jeho hráči senzačne viedli ligu a vtedajší tréner Ilija Stolica počúval komplimenty. 

„Musíme mať ambíciu hrať v európskej súťaži. Náš sen by mal niekedy vyvrcholiť aj skupinovou fázou. Tak ako sa to teraz podarilo trebárs Trnave v Konferenčnej lige. Na to tu potenciál a know-how máme,“ veril vlani generálny riaditeľ AS Róbert Rybníček. 

Zo Slovana musel odísť

Eufória postupne vyprchala, aj čaro srbského trénera postupne pominulo. Trenčín je tretí od konca a pred pár dňami skončil Stolica. Nahradil ho Ivan Galád. 

V piatok oslávil 61 a v sobotu bude mať premiéru na pôde Slovana. Práve Galád má extra motiváciu. Ešte pred štyrmi rokmi pôsobil v Slovane ako šéftréner mládeže, spolu mali veľké plány. 

„Keď sme ešte s Nitrou (na jeseň 2020) ako prví zdolali Slovan na Tehelnom poli, tak ma oslovilo vtedajšie vedenie Slovana, Kmotrík junior. Aby som pripravil nejaký projekt mládeže a dlhodobo u nich pracoval,“ vravel Galád na jeseň 2022 v rozhovore pre Sportnet. 

V Slovane pracoval v roku 2021, celkovo päť mesiacov, ale musel skončiť. Lebo? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Svojrázny expert sa vracia. V Slovane mal veľké plány, ale rýchlo skončil