Päť Talianov a slovenský tréner brankárov. Ako vyzerá nový realizačný tím reprezentácie?

Francesco Calzona.
Francesco Calzona. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Sportnet|2. sep 2022 o 21:45

Francesco Calzona je nástupcom Štefana Tarkoviča.

BRATISLAVA. Nový tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona si so sebou na lavičku doviedol štyroch krajanov.

Jeho asistentom bude Gianluca Segarelli, kondičným koučom sa stal Alessandro Bulfoni, videoanalytikom Marco Brini a technický manažér je Giovanni Paolo de Matteis.

Zmena prišla aj na poste trénera brankárov, kde sa Miroslav Seman z osobných dôvodov rozhodol vo funkcii nepokračovať. Nahradí ho bývalý reprezentant Matúš Kozáčik.

Futbalový zväz tak zvolil inú cestu, ako Slovensko pozná pri hokejovej reprezentácii. Tam má kanadský tréner Craig Ramsay slovenských asistentov.

"V reprezentácii teraz odovzdáva svoje poznatky slovenským trénerom, ktorí ich ako jeho asistenti zapracovávajú. Takýto koncept by bol v poriadku," kritizoval súčasné rozhodnutie bývalý tréner Ivan Galád.

Nový taliansky tréner podpísal kontrakt do konca roka 2023 a v prípade postupu na ME 2024 sa zmluva automaticky predĺži. Realizačný tím dokopy poberá plat vo výške 67-tisíc eur.

Hoci sám Calzona hovorí len materinským jazykom, problém v jazykovej bariére nevidí. "Som rád, že sú tu hráči, ktorí hovoria po taliansky. Členovia realizačného tímu vedia po anglicky rovnako ako väčšina hráčov. Stále však bude k dispozícii tlmočník," povedal.

Premiéra na lavičke čaká nový realizačný tím o necelé tri týždne, keď Slovensko privíta v rámci Ligy národov Azerbajdžan (22. septembra).

Zloženie realizačného tímu slovenskej futbalovej reprezentácie

Hlavný tréner: Francesco Calzona

Asistent trénera: Gianluca Segarelli

Kondičný tréner: Alessandro Bulfoni

Tréner brankárov: Matúš Kozáčik

Videoanalytik: Marco Brini

Technický manažér: Giovanni Paolo de Matteis

Vedúci tímu: Róbert Tomaschek

Lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener

Fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko, Martin Nozdrovický

Masér: Mário Prelovský

Kustódi: Ján Beniak, Marek Košáň

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Päť Talianov a slovenský tréner brankárov. Ako vyzerá nový realizačný tím reprezentácie?