Najväčší letný slovenský prestup je spečatený. Hancko posilnil Feyenoord

Dávid Hancko.
Dávid Hancko. (Autor: Twitter AC Sparta Praha)
Sportnet|22. aug 2022 o 10:20

Slovenský futbalový reprezentant odchádza z AC Sparta Praha.

ROTTERDAM. Slovenský futbalový reprezentant Dávid Hancko definitívne spečatil prestup z českej Sparty Praha do holandského Feyenoordu Rotterdam.

Dvadsaťštyriročný obranca absolvoval v piatok lekársku prehliadku u nového zamestnávateľa a následne podpísal nový kontrakt do roku 2026.

Prestupová čiastka je podľa medializovaných informácií vyše osem miliónov eur plus ďalšie dva milióny ako prípadné bonusy.

"Záujem trval už dlhšie, takže som rád, že sa kluby dohodli. Cítim sa tu dobre. Som presvedčený, že toto je ten správny okamih, aby som urobil tento krok. 

Odohral som celú prípravu a prvé zápasy so Spartou, takže som fit a teším sa, že sa čoskoro pripojím k tímu. Dúfam, že svojimi kvalitami pomôžem tímu čo najviac," povedal Hancko pre klubový web nového zamestnávateľa.

Feyenoord skončil v poslednom ročníku Eredivisie na treťom mieste. Ako minulosezónny finalista Európskej konferenčnej ligy, kde prehral s AS Rím 0:1, sa kvalifikoval priamo do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA.

Hancko by mal v tíme nahradiť argentínskeho obrancu Marcosa Senesiho, ktorý prestúpil do anglického FC Bournemouth.

Rodák z Prievidze prestúpil v lete 2018 zo Žiliny do talianskej Fiorentiny. O rok neskôr išiel na hosťovanie do Sparty Praha, ktorá si o rok uplatnila opciu na trvalý prestup. V Česku mal platnú zmluvu júna 2024.

Hancko sa v Prahe stal kapitánom mužstva. Hráva na poste stopéra, vie však alternovať aj na poste ľavého krajného obrancu.

V uplynulej ligovej sezóne dal sedem gólov a pripísal si aj päť asistencií, ďalšie dva góly dal v Európskej lige a zabezpečil nimi výhry nad Rangers a Bröndby Kodaň.

Kmeňovým hráčom Feyenoordu Rotterdam je aj slovenský reprezentačný útočník Róbert Boženík, ktorý je na hosťovaní v portugalskom tíme Boavista Porto.

Na hosťovaní v mládežníckom tíme Feyenoordu je aj Leo Sauer.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Najväčší letný slovenský prestup je spečatený. Hancko posilnil Feyenoord