DAC reaguje na vypadnutie v pohári: V tíme končia dvaja hráči!

Tréner DAC Dunajská Streda Adrián Guľa.
Tréner DAC Dunajská Streda Adrián Guľa. (Autor: TASR)
Sportnet|20. okt 2022 o 12:58 (aktualizované 20. okt 2022 o 15:30)

Kabína prispeje fanúšikom na cestu a vstupenky na vonkajšie zápasy.

DUNAJSKÁ STREDA. Slovenský pohár spestril cez týždeň program viacerým prvoligistom. Do cesty im postavil kluby z nižších súťaží.

Kto očakával vysoké skóre a jasné víťazstvá, v troch prípadoch zostal prekvapený. Už vo 4. kole sa skončila pohárová cesta pre Dunajskú Stredu, Podbrezovú a Žilinu.

Najmä pre DAC je koniec v Slovnaft Cupe veľkým sklamaním.

Na Žitnom ostrove zavládlo podobné sklamanie už tretí rok po sebe, pričom zakaždým prehrali s druholigovým súperom.

V ročníku 2020/2021 ho vyradila vo štvrťfinále Banská Bystrica, v minulej sezóne prehral v 3. kole v Komárne a tentoraz stroskotal na Humennom.

Zaujímavé je, že každú prehru zažil iný tréner. Najprv bol neúspešný Bernd Storck, potom Antal Németh a tentoraz Adrián Guľa.

Posledné pohárové zlyhanie sa rozhodlo riešiť aj vedenie klubu. Podľa oznámenia na klubovej stránke pristúpilo k viacerým opatreniam.

„Ako klub robíme všetko pre hráčov, vytvorili sme im profesionálne podmienky, akými sa môže pýšiť len málokto v strednej Európe. Nadobudli sme však pocit, že čím viac hráčom dávame, tým menej od nich dostávame späť. Toto musí niekde skončiť,“ zneli prvé rázne slová, ktoré povedal športový riaditeľ klubu Jan Van Daele.

Prehra stála miesto v A-tíme dvojice hráčov. Klub však nekonkretizoval ich mená. Podľa kuloárnych informácií by to mali byť Norbert Balogh a Andrejs Ciganiks.

„Poslednou kvapkou v pohári našej trpezlivosti bol pohárový výbuch v Humennom, po ktorom sme sa rozhodli s okamžitou platnosťou a dočasne vyradiť dvoch hráčov z kádra prvého tímu.

Takisto mužstvo prispeje fanúšikom na cestu a vstupenky na zvyšné jesenné zápasy u súperov, teda v Banskej Bystrici a Trenčíne. Okrem toho sme prijali aj ďalšie opatrenia, ktoré ale zostanú v rámci klubu,“ dodal Van Daele.

Aspoň čiastočne mohol Dunajskostredčanov potešiť postup druholigového Šamorína cez Žilinu. Práve šamorínsky klub je totiž v podstate farmou DAC.

„O včerajšom postupe Šamorína cez Žilinu rozhodli gólmi chlapci z akadémie DAC-u, čo nás veľmi teší. Aj tento zápas potvrdil, aká dôležitá je vo futbale správna mentalita. To, čo sme videli včera v Šamoríne, je pre nás správna cesta,“ dodal Van Daele.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»DAC reaguje na vypadnutie v pohári: V tíme končia dvaja hráči!