Slovan predal veterána za astronomickú sumu, slovenskí brankári v Európe čarovali

Ladislav Molnár proti Manchester United.
Ladislav Molnár proti Manchester United. (Autor: REUTERS)
Pavol Spál|23. aug 2024 o 07:00

Čo spája troch brankárskych hrdinov?

BRATISLAVA. Iba minulý mesiac prestúpil z Trnavy do bratislavského Slovana. Ako voľný hráč. Od začiatku nového angažmá je Dominik Takáč pod obrovským tlakom, ale zdá sa, že ho ustál. Pôsobí pokojne. Pokorne. Skromne. Niekedy až placho.

Takáč nebol pre Slovan prvou voľbou, ale ani poslednou. Podľa našich informácií dostal prednosť trebárs pred Milanom Borjanom, ktorý bol jednotkou vlani.  

Tréner Vladimír Weiss však o Dominika veľmi stál, prehováral ho, často mu volal. Tento ťah sa vypláca. 

Futbalisti Slovana v prvom zápase play-off o Ligu majstrov remizovali na pôde dánskeho majstra FC Midtjylland 1:1. Podľa UEFA bol hráčom zápasu práve Takáč. 

Má zásadný podiel na tom, že sa Slovan priblížil k vysnívanej skupinovej fáze najlukratívnejšej súťaži sveta. Už stačí zvládnuť iba jeden zápas.

Takáč môže byť štvrtým brankárom, ktorý dovedie slovenský klub do skupinovej fázy Ligy majstrov (LM). 

Všetci jeho predchodcovia žiarili práve v kvalifikácii LM. Patrili medzi hlavných strojcov úspechu. Bez nich by to nešlo. 

Búrlivák bol v Slovane dvojka

"Napriek všetkému bola účasť v Lige majstrov mojim najväčším úspechom. A prišla v pravý čas," priznal Molnár v rozhovore pre Sportnet. V tej dobe mal už tridsaťsedem.

Známy búrlivák získal už predtým dva tituly so Slovanom (1995, 1996). 

Aj toto sa dozviete v článku

  • Akú ´astronomickú´ sumu dostal Slovan za Molnára?
  • Ako pred Šamanom z Petržalky zbledol hráč súpera?
  • Ako sa môže vyvíjať cena brankára Slovana Dominika Takáča?

„V Slovane som mal slabé obdobie. V prvom zápase som dostal červenú kartu a musel som stáť. Mladý Miroslav König nastúpil za mňa a tréner Dušan Galis začal dávať šancu jemu. Keďže som zostal na lavičke, začal som špekulovať,“ spomína Molnár v rozhovore pre Sportnet na odchod zo Slovana. Bolo na jeseň 1996.

„Košičania na čele s mecenášom, už nebohým Alexandrom Rezešom, dávali dokopy silný tím, ktorý viedol tréner Ján Kozák. Oslovil ma s tým, že hľadá skladačku do svojej futbalovej mozaiky. Slovo dalo slovo, funkcionári sa dohodli a nebol žiadny problém,“ dodal Molnár. 

Slovan mal vtedy finančné problémy a pustil ho. 

Astronomická suma

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan predal veterána za astronomickú sumu, slovenskí brankári v Európe čarovali