Fanúšikovia Trnavy nadávajú na ceny lístkov. Boleráz hovorí o zvýšených nákladoch

(Autor: TJ Slavoj Boleráz - facebook)
Ivan Mriška|24. aug 2022 o 11:31 (aktualizované 24. aug 2022 o 13:30)

Štvrtoligista privíta v pohári slávny klub. Ultras zápas bojkotujú.

BOLERÁZ. Futbalový sviatok sa dnes koná v obci Boleráz. Dedinka s 2 300 obyvateľmi vyzve v Slovnaft Cupe Spartak Trnava, úradujúceho víťaza pohára.

Zápas bude i derby, keďže Boleráz je od Trnavy vzdialený len šestnásť kilometrov.

Na stretnutie sa chystalo množstvo fanúšikov Trnavy, ktorí však na sociálnych sieťach nadávajú na vysoké ceny lístkov.

Muži zaplatia za vstup osem a dôchodcovia šesť eur.

„Už sme si zvykli, že fortunaligové kluby nám navyšujú ceny lístkov, ale aby dedina v trnavskom okrese pýtala osem eur za pohárový zápas je trošku veľa.

Viem, že pri dedinskom futbale je vstupné a bufet jediným zdrojom financií pre daný klub, ale osem eur sa mi zdá dosť.

Osem eur stál lístok v Čestochovej na zápas v Konferenčnej lige UEFA. Deväťdesiat percent prvoligových klubov má menšie ceny ako Boleráz,“ v diskusii trnavských fanúšikov sa hneval Anton.

Podľa vedenia štvrtoligistu sú ceny adekvátne organizácii pohárového duelu. Reagujú nimi na zvýšené náklady a ceny za energie.

„V iných kluboch platia aj ženy s deťmi, ale u nás majú vstup zadarmo. Mohli sme dať dospelým vstup za päť eur, ale potom by nemohli mať ženy a deti vstup zadarmo,“ vysvetlil podpredseda TJ Slavoj Boleráz Pavol Kitta.

Ceny nápojov zostanú, ako na bežných zápasoch v štvrtej lige. Pivo bude stáť dve eurá a kofola euro päťdesiat.

„Zabezpečiť sme musel profesionálnu SBS službu, hasičov, sanitku, prenosné toalety, plošinu pre médiá, káble a množstvo ďalších vecí.

Nezdvíhame ceny stále, robíme to raz za život. Veríme, že to ľudia pochopia a prídu nás podporiť,“ dodal s tým, že si priplatia hlavne ľudia, ktorí prídu na futbal do Bolerázu raz za život.

Ultras Spartak Trnava na sociálnej sieti odsúdilo cenovú politiku klubu a rozhodli sa zápas bojkotovať. Klub najbližšie podporia až v ligovom zápase so Skalicou, ktorý stojí päť eur.

„Rozhodli sme sa - a týmto vyzývame aj ostatných - že od nás neuvidia ani euro. Ak chce zo seba niekto robiť ovcu, tak nech sa páči. Ale my im na takéto zdieranie nepristúpime. Veríme, že sa k nám pridá maximum fanúšikov,“ píšu na sociálnej sieti.

Do pohára sa prihlásilo 26 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 58 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 40 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 32 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Fanúšikovia Trnavy nadávajú na ceny lístkov. Boleráz hovorí o zvýšených nákladoch