Možný tromf Slovenska mal výrazné komplikácie. Posledné noci ani nespal

Adam Griger na minuloročnom EURO do 19 rokov.
Adam Griger na minuloročnom EURO do 19 rokov. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|16. máj 2023 o 16:11

V Taliansku zažil svetoznámeho trénera. Čím ho prekvapil?

Na jeseň sa z rakúskeho LASK Linz pobral na hosťovanie do Cagliari. Na Sardínii má za sebou vydarené obdobie. Trénoval s A-tímom, ktorý bojuje o postup do Serie A a vedie ho svetoznámy tréner Claudio Ranieri.

Na zápasy nastupoval v prestížnej mládežníckej Primavere. Hokejovou terminológiou povedané, mal v nej na konte takmer pol bodu na zápas.

Útočník ADAM GRIGER, jeden zo strojcov minuloročného úspechu na majstrovstvách Európy do 19 rokov, bude súčasťou slovenského tímu aj na MS do 20 rokov v Argentíne (20. máj – 11. jún).

Jeho nominácia sa nerodila vôbec ľahko. Práve naopak, bol to snáď najväčší rébus pri tvorbe tímu.

Nejde o asociačný termín, kluby preto neboli povinné uvoľniť svojich hráčov pre potreby reprezentácie. Vašu nomináciu sprevádzal otáznik do poslednej chvíle. Ako ste to prežívali?

Posledné dni boli pre mňa veľmi stresujúce. Nevedel som, či ma klub na majstrovstvá sveta pustí alebo nie. Popravde, už som ani nespal. Celkovo uplynulé dva týždne pred nomináciou boli náročné, keďže sa rozhodovalo, či pôjdem alebo nie.

Záverečnú nomináciu predstavil tréner Albert Rusnák uplynulý týždeň vo štvrtok. Kedy ste sa dozvedeli, že klub s vašou účasťou súhlasí?

Od Cagliari som dostal zelenú deň predtým. Povedali mi, že cestovať môžem až tento týždeň v stredu, po zápase proti AS Rím.

Reprezentačný tím pritom cestoval v nedeľu a momentálne je už v dejisku turnaja. Čakal som aj na to, či to bude vyhovovať trénerovi, takže definitívu som sa dozvedel v hodine dvanástej.

Detaily vášho pripojenia sa k slovenskej výprave spočiatku neboli známe. Črtala sa alternatíva, že za tímom vycestujete dodatočne. To sa napokon aj naplnilo, keďže Cagliari si v Primavere skomplikovalo cestu za záchranou.

Ak by sme v sobotu vyhrali s Bolognou a Atalanta by prehrala, mohol som ísť spolu s tímom cez víkend. Keďže sa tak nestalo, cestovať budem po zápase proti AS Rím.

Z Ríma budem letieť do Buenos Aires v stredu večer. Mal by ísť so mnou aj pán tréner Mlynár. Z Buenos Aires by sme sa potom mali dostať do San Juanu.

Ani to nie je maličkosť. San Juan sa nachádza na západe Argentíny, neďaleko hraníc s Čile. Z Buenos Aires je to vyše tisíc kilometrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Možný tromf Slovenska mal výrazné komplikácie. Posledné noci ani nespal