Slovan opäť pozýva na futbal deti, UEFA potrestala aj Ferencváros

Deti počas zápasu Slovan Bratislava - Wolverhampton v rámci Európskej ligy.
Deti počas zápasu Slovan Bratislava - Wolverhampton v rámci Európskej ligy. (Autor: TASR)
TASR|6. aug 2022 o 12:20

Maďarskí fanúšikovia vytrhali na Tehelnom poli niekoľko sedadiel.

BRATISLAVA. Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) po treste pre ŠK Slovan Bratislava rozhodla aj o sankciách pre Ferencváros Budapešť.

Oba tímy pykajú za správanie svojich fanúšikov počas dvojzápasu 2. predkola Ligy majstrov na ihrisku v Budapešti.

Slovenský klub musel zaplatiť pokutu 40 000 eur a čiastočne mu uzavreli štadión (celý sektor C) pre najbližší domáci zápas v európskych súťažiach.

UEFA čiastočne uzavrela štadión aj maďarskému šampiónovi, prázdnych musí zostať 1000 miest na sedenie na tribúne B.

Ako aj slovenský majster musí na najbližšom domácom dueli do uzavretého sektora umiestniť transparent s logom UEFA a nápisom #NoToRacism.

UEFA tiež zakázala predávať lístky priaznivcom Ferencvárosu na najbližší zápas na ihrisku súpera. Zákaz predaja vstupeniek je navyše platný na dobu dvoch rokov, ale podmienečne.

Maďarský klub musí zaplatiť 50 000 eur za používanie pyrotechniky a za hádzanie predmetov, ako aj za provokácie a urážlivé správanie voči Slovanu a jeho fanúšikom.

Vedenie Ferencvárosu musí do 30 dní kontaktovať vedenie slovenského klubu za účelom vysporiadania škôd, ktoré spôsobili priaznivci "Fradi" na Tehelnom poli.

V odvetnom súboji vytrhali vo svojom sektore 20 sedadiel. Peňažný trest vo výške 14 000 eur im udelili aj za blokovanie verejných priechodov.

Slovan sa voči trestu od UEFA za zápas v Budapešti odvolal, finálne rozhodnutie Športového arbitrážneho súdu (CAS) klub očakáva 10. augusta.

Preto zatiaľ pracuje s alternatívou uzavretia C-sektora. Proti Olympiakosu sa teda bude "kotol" nachádzať na B-tribúne v sektoroch B201 a B202.

"Využijeme možnosť a do C-sektora bezplatne pozveme deti do 14 rokov, tak ako tomu bolo v zápasoch s Besiktasom a Wolverhamptonom.

Pozveme i základné školy z celého Slovenska, futbalové kluby z Bratislavského samosprávneho kraja, športové kluby z celého Slovenska nesúce v názve meno Slovan, či iné športové kluby alebo aj letné denné tábory," uviedol pre klubový web marketingový riaditeľ Slovana Tomáš Straka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Slovan opäť pozýva na futbal deti, UEFA potrestala aj Ferencváros