Pomohol Slovanu rozhodca? V Ružomberku cítia pachuť, znechutený bol aj komentátor

Vladimír Weiss ml., kapitán Slovana Bratislava.
Vladimír Weiss ml., kapitán Slovana Bratislava. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Michal Šášky|27. sep 2023 o 23:47

V Trnave prekvapili posilou na nečakaný post.

BRATISLAVA. Neoddýchnu si. Obaja reprezentanti slovenského klubového futbalu v európskych pohárových súťažiach boli v stredu v akcii.

Slovan Bratislava i Spartak Trnava dohrávali ligové zápasy, ktoré si počas kvalifikácie odložili, aby šetrili sily na medzištátne stretnutia.

Je to novinka, ktorá pribudla do pravidiel najvyššej súťaže od tohto ročníka. Každý tím pôsobiaci v Európe si môže jeden duel podľa vlastného výberu odložiť.

Slovanu odklad nepomohol, po víkendovej pauze totiž prehral na ihrisku cyperského Arisu Limassol vysoko 2:6 a vypadol z Európskej ligy.

Krok Trnavy bol, naopak, majsterštuk. Po prehre na ihrisku Lechu Poznaň si oddýchla a doma zdolala poľského favorita 3:1.

Aj vďaka tomu má slovenský futbal dvoch zástupcov v skupine Európskej konferenčnej ligy.

Čo sa v texte dozviete:

  • Čo sa stalo v Ružomberku?
  • Ako reagovali tréneri po zápase?
  • Oslovili sme šéfa rozhodcov. Čaká arbitra trest?
  • Mal vylúčiť trénera Weissa alebo kapitána Slovana?
  • Aká prekvapivá informácia unikla z Trnavy pred zápasom?

Obaja favoriti v náhradných termínoch uspeli. Slovan triumfoval v Ružomberku 2:1, Trnava si doma poradila s nováčikom z Košíc 3:0.

Rozhodla červená karta

Slovanisti nastúpili na Liptove v plnej sile. V základnej zostave nechýbali ani kapitán Vladimír Weiss mladší či kanonier Aleksandar Čavrič.

Práve srbský útočník otvoril skóre v 58. minúte, keď sa dostal k lopte po rohovom kope. Hoci domáci signalizovali ofsajd, sťažnosti boli márne, na zápase nebol k dispozícii systém VAR.

Ružomberčania však hrýzli. V 64. minúte vyrovnal po peknej kombinácii Martin Chrien. Podľa brankára Milana Borjana ale vybiehal z postavenia mimo hru, za protesty dostal žltú kartu.

Rozhodujúci moment však prišiel o pár sekúnd neskôr, keď ružomberský obranca Mário Mrva dostal druhú žltú a následne červenú kartu.

Hráči Slovana využili presilovku a o necelých desať minút rozhodol striedajúci David Strelec, ktorý vycvičil ružomberskú defenzívu.

„Ujali sme sa vedenia po peknej štandardnej situácii, súper vyrovnal, prišlo vylúčenie, potom sme už mali väčšiu kvalitu na lopte. Vypracovali sme si ďalšie 2-3 dobré šance a dali sme druhý gól. Myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené,“ hodnotil zápas tréner Slovana Vladimír Weiss.

VIDEO: Hodnotenia trénerov po zápase Ružomberok - Slovan

Nie všetci však mali rovnaký názor.

Znechutený komentátor

Podobným spôsobom ako Mrva totiž fauloval aj slovanista Vladimír Weiss mladší. Rozhodca Michal Očenáš mu ale druhú žltú kartu neudelil.

Mal byť Weiss vylúčený?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Pomohol Slovanu rozhodca? V Ružomberku cítia pachuť, znechutený bol aj komentátor