Kto z nich prekvapí? Slovan i Žilina nemajú pred odvetami dobrú pozíciu

MŠK Žilina.
MŠK Žilina. (Autor: TASR – Pavol Ďurčo)
SITA|26. aug 2021 o 00:00

Slovenské futbalové kluby odohrajú posledné zápasy v kvalifikácii.

BRATISLAVA. Vo štvrtok 26. augusta absolvujú MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava odvetné súboje v play off v pohárovej Európe pre sezónu 2021/2022.

Obaja zostávajúci slovenskí zástupcovia však v prvých dueloch u súperov vysoko prehrali. Žilinčania v Európskej konferenčnej lige prehrali v českom Jablonci 1:5 a slovanisti v Európskej lige na pôde gréckeho Olympiakosu Pireus 0:3.

Kým pre zverencov trénera Pavla Staňa bude vyradenie znamenať stopku v Európe, mužstvo z hlavného mesta sa v prípade neúspechu predstaví aspoň v Konferenčnej lige.

Program slovenských tímov v pohárovej Európe

MŠK Žilina - FK Jablonec

Prvý zápas: 1:5

Čas výkopu: 18.00 h

Rozhodujú: Kristo Tohver - Silver Koiv, Sten Klaasen (všetci Est.)

ŠK Slovan Bratislava - Olympiakos Pireus

Prvý zápas: 0:3

Čas výkopu: 20.45 h

Rozhodujú: Deniz Aytekin - Christian Dietz, Dominik Schaal (všetci Nem.)

Slovan sa pokúsi o zázrak

V Bratislave si však vypadnutie predčasne nepripúšťajú. Na Tehelnom poli chcú vybojovať postup, ktorý by bol vzhľadom na výsledok prvého zápasu určite prekvapením.

"Moje osobné nastavenie je jasné - dosiahnuť čo najlepší výsledok a zabojovať o menší zázrak. Som presvedčený, že takto budeme nastavení všetci,“ vyhlásil český krídelník Jaromír Zmrhal zo Slovana pred domácou odvetou proti Olympiakosu, cituje ho oficiálny web klubu.

"Presvedčili sme sa o kvalite Olympiakosu, ktorá je veľká. Musíme však hrať lepšie a vyhnúť sa chybám z prvého duelu. Prehrávame o tri góly, no napríklad v Berne sme túto stratu takmer stiahli za polčas, a teraz nás čaká celý zápas.

Potrebujeme sa častejšie dostávať do streleckých pozícií, resp. do šestnástky, najlepšie by bolo dať gól, ktorým by sme viac otvorili hru. Samozrejme, vnímame silu súpera, ktorá v prvom zápase vyplývala z ich sily na lopte a štandardných situácií. Na tie si treba dať veľký pozor," doplnil.

Šanca žije aj pre Žilinu, aj keď malá

O dosť náročnejšiu situáciu majú pred sebou hráči Žiliny. Štvorgólové manko je veľké, napriek tomu zbrane neskladajú.

"Čaká nás náročný duel, do ktorého určite dáme všetko. Dúfam, že to dotiahneme do víťazného konca. Stále verím v postup," poznamenal žilinský obranca Branislav Sluka.

Hlavný kouč Pavol Staňo svojim zverencov verí: "Dúfam, že do zápasu pôjdeme nastavení tak, že kým sa hrá, stále šanca žije, aj keď je malá. Pôjdeme bojovať," vyhlásil.

Duel MŠK Žilina - FK Jablonec v EKL je pod Dubňom na programe od 18.00 h, zápas ŠK Slovan Bratislava proti Olympiakosu Pireus nastúpi v EL od 20.45 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Kto z nich prekvapí? Slovan i Žilina nemajú pred odvetami dobrú pozíciu