Kmotrík mladší po postupe Slovana: Úspech netreba pripisovať zmenám

Futbalisti Slovana Bratislava.
Futbalisti Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet|4. nov 2022 o 20:36

Od roku 1969 sa Slovan v Európe tak ďaleko nedostal.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava zavŕšili svoje pôsobenie v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy vo štvrtok víťazstvom 2:1 na ihrisku litovského Žalgirisu Vilnius a postúpili priamo do jarného osemfinále súťaže.

Od triumfu v PVP v roku 1969 je to pre klub z Tehelného poľa najväčší úspech na európskej scéne. 

"Každý malý úspech nám, samozrejme, zlepší deň. Som rád, že sa nám podarilo preskočiť tím ako je Bazilej, ktorý má rozpočet 90 až 100 miliónov eur. Náš je 14-15 miliónov, takže každá koruna je dobrá.

Keby sa nám podarilo mať v kádri kvalitných futbalistov, hrať so silnými súpermi a udržať si priazeň divákov, rozpočet by mohol byť vyrovnanejší," povedal pre RTVS majiteľ klubu Ivan Kmotrík st. 

Slovan zarobil na prémiách od UEFA ako nikdy predtým v európskych pohároch. Za kvalifikačné predkolá (Liga majstrov, Európska liga) získal približne milión eur. Takmer tri milióny eur tvorí prémia za samotný postup do skupiny EKL.

Za tri víťazstvá a dve remízy v skupine EKL si pripísal 1,832 milióna. A k tomu bonus 650-tisíc za víťazstvo v skupine. A ďalší bonus za účasť v osemfinále: 600-tisíc. Ďalšie financie získa za desaťročný koeficient. Slovan tak získal už dovedna viac ako sedem miliónov eur. 

"Pre mňa je najväčší prínos, že sme dokázali dotiahnuť ľudí na Tehelné pole, že sa diváci prišli pozrieť na našich futbalistov a nie na súpera, na Olympiakos alebo tak," dodal Kmotrík st.

K postupu sa pre RTVS vyjadril aj jeho syn, Ivan Kmotrík ml., ktorý v rámci zmien vo vedení klubu v septembri skončil vo funkcii generálneho riaditeľa.

"Klub ide zotrvačne z toho, čo budoval sedem rokov. Nemyslím si, že tento úspech treba pripisovať nejakým zmenám. Je to dlhodobá práca."

Meno osemfinálového súpera sa slovanisti dozvedia 24. februára, zápasy tejto fázy súťaže sa hrajú 9. a 16. marca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Kmotrík mladší po postupe Slovana: Úspech netreba pripisovať zmenám