Košice môžu mrzieť premárnené šance. Slovan zavŕšil obrat v poslednej minúte

Futbalisti Slovana Bratislava sa tešia z gólu v zápase proti Košiciam.
Fotogaléria (11)
Futbalisti Slovana Bratislava sa tešia z gólu v zápase proti Košiciam. (Autor: TASR)
TASR|17. aug 2024 o 19:55

Slovan bodoval naplno aj v treťom ligovom zápase.

Niké liga - 4. kolo

Slovan Bratislava - Košice 2:1 (0:1)

Góly: 52. Strelec, 90. Barseghjan - 14. Medved (z 11 m)

Rozhodovali: Marhefka - Hrmo, Jánošík

ŽK: Gorosito, Niarchos (obaja Košice)

Slovan: Trnovský - Medveděv (80. Blackman), Bajrič, Voet, Vojtko (82. Zuberu) - Savvidis (46. Tolič), Weiss (66. Kucka), Szöke - Barseghjan, Mak (46. Strelec), Marcelli

Košice: Šípoš - Kružliak, Krivák, Gorosito (25. Jakubko) - Zsigmund, Gallovič (74. Takáč) - Fabiš, Faško (74. Miljanič), Bokros (74. Magda) - Medved, Niarchos (56. Varga)

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 4. kola Niké ligy nad Košicami po zaujímavom priebehu 2:1.

Slovan mal počas celého zápasu jednoznačne vyššie držanie lopty, no v prvom polčase boli prekvapujúco nebezpečnejší hostia.

Martina Trnovského síce z penalty prekonal Žan Medved, ale nebyť domáceho gólmana, Košice mohli dať minimálne tri góly.

Domáci tréner Vladimír Weiss zareagoval na polčasový nepriaznivý stav dvojitým striedaním, ktorého súčasťou bol aj David Strelec.

Fotogaléria zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - FC Košice (Niké liga)

Práve on zariadil pre svoj tím vyrovnanie v 52. minúte a v tejto sezóne má na konte už päť gólov vo všetkých súťažiach. Plný bodový zisk zabezpečil a víťazný gól strelil v 90. minúte Tigran Barseghjan.

Úradujúci majstri tak upevnili svoje vedenie pred Dunajskou Stredou a v domácej súťaži majú stopercentnú bilanciu.

VIDEO: Reakcie po zápase

"Belasí" sú na prvom mieste napriek tomu, že oproti DAC majú jeden zápas k dobru. Košiciam patrí siedma priečka, o skóre za Trenčínom.

Hlasy po zápase

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Pred zápasom som povedal, že ma zaujímajú len tri body, a aby sa pred zápasom v Dánsku nikto nezranil. Oboje sa nám podarilo, čiže som spokojný. Fanúšikovia, ktorých dnes prišlo dosť a vytvorili dobrú atmosféru, za čo im ďakujem, videli dobrý futbal. Košice totiž podali dobrý výkon. Pri toľkých zmenách a obmene zostavy nie je súčinnosť jednotlivých hráčov vždy ideálna, čo súper využil. Košičania boli odvážni, dali nám gól, a znervózneli sme. Cez prestávku som mužstvu prízvukoval, že musíme byť trpezliví.

Prestriedali sme, v podobe Davida Strelca i Marka Toliča prišla kvalita smerom hore a väčšia sila na lopte. Dvakrát sme skórovali zo štandardných situácií, ktoré sa nám dnes ťažšie bránili, pretože sme mali postavou menších hráčov než Košičania. Bránili sme ich osobne, čo robíme málokedy, no potrebovali sme zareagovať na takýto variant. Ako sme mohli na konci prehrať, keď Košice nedali šancu zápasu, tak sme napokon vyhrali po peknom góle zo štandardky.

Teším sa z týchto troch bodov. Súperovi gratulujem k dobrému začiatku ligy a takému prebudeniu sa, pretože na to majú káder i podmienky. Dnes mali Košice aj trošku smolu. My sme naopak mali viac športového šťastia, o ktorom tak nerád hovorím, keď však dáte na konci víťazný gól, musí panovať spokojnosť."

Gergely Geri, tréner Košíc: "V prvom rade chcem pogratulovať domácemu trénerovi k úspešnému zvládnutiu pohárového zápasu, a Slovanu držíme palce v play off Ligy majstrov. Čo sa týka dneška, tak odchádzame sklamaní a smutní. Siahali sme po bode, odchádzame s nulou. Videli sme zaujímavý zápas, v ktorom sme si vytvorili dostatok šancí, i keď chvíľami sme hrali až príliš pasívne.

Slovan nás vtedy zatlačil a bránili sme hlboko. Urobili sme dve chyby pri štandardných situáciách. Pri rohoch sme bránili osobne, každý mal určeného hráča, no nezvládli sme to, keď sme v posledných minútach podbehli loptu. Mrzí nás to. Nechcem stále opakovať, že sa musíme poučiť z chýb, pretože nás to stojí body. Dnes sme mohli na Slovane dosiahnuť pekný výsledok, no odchádzame naprázdno, a sme sklamaní."

Tabuľka Niké ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
3
3
0
0
7:2
9
V
V
V
2
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
4
2
1
1
7:3
7
V
P
V
R
3
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
3
1
2
0
3:2
5
V
R
R
4
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
4
1
1
2
7:5
4
V
P
P
R
5
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
2
1
1
0
3:1
4
V
R
6
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
2
1
1
0
2:1
4
V
R
7
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
3
1
1
1
2:1
4
P
V
R
8
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
4
1
1
2
6:6
4
P
V
P
R
9
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
2
0
2
0
0:0
2
R
R
10
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
4
0
2
2
1:6
2
P
P
R
R
11
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
3
0
2
1
2:8
2
P
R
R
12
KFC Komárno futbalKFC Komárno futbalKFC Komárno futbal
2
0
0
2
1:6
0
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Košice môžu mrzieť premárnené šance. Slovan zavŕšil obrat v poslednej minúte