Slovan oficiálne potvrdil dohodu s Kuckom. Lanáril ho aj Weiss ml.

Juraj Kucka (vľavo) s Ivanom Kmotríkom ml.po podpise zmluvy so Slovanom Bratislava.
Juraj Kucka (vľavo) s Ivanom Kmotríkom ml.po podpise zmluvy so Slovanom Bratislava. (Autor: TASR/ Pavel Neubauer)
Sportnet, SITA|23. jún 2022 o 14:00 (aktualizované 23. jún 2022 o 14:52)

V minulej sezóne hrával za Watford.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka bude v nasledujúcej sezóne obliekať dres Slovana Bratislava.

Vedenie klubu o tom informovalo na dnešnej tlačovej konferencii. Obe strany sa dohodli na dvojročnej zmluve.

Do Slovana ho lanáril aj Vladimír Weiss mladší. „Nedá sa to spočítať, že koľkokrát ma prehováral. Bolo toho dosť. Stále som ho mal za chrbtom,“ priznal Kucka.

Na Slovensku si zahrá po trinástich rokoch.

Kmotrík: Je pre nás správny líder

Kucka má nahradiť nigérijského stredopoliara Ibrahima Rabiua, ktorý počas pauzy medzi sezónami utrpel zlomeninu nohy v oblasti členka a istý čas nebude k dispozícii.

Minulú sezónu odohral Kucka na hosťovaní v anglickej Premier League za Watford. V talianskej Parme mu končí zmluva 30. júna.

"Som nesmierne rád, že sa nám tento prestup podarilo dotiahnuť do konca. Jeho príchod bezpochyby odzrkadľuje našej plány a ciele v ďalšom ročníku.

Som presvedčený, že je ten správny líder, ktorý nášmu mužstvu pomôže posunúť sa o ďalší krok nahor. Verím, že spoločne budeme úspešní a na Slovensko prinesieme európsky futbal," povedal viceprezident klubu a jeho generálny riaditeľ Ivan Kmotrík mladší.

Priznal tiež, že záujem o služby Kucku bol zo strany Slovana dlhodobý.

V Anglicku ho to nenapĺňalo

V reprezentačnom drese doteraz absolvoval 93 štartov, predstavil sa na MS 2010 aj na ME v rokoch 2016 a 2021.

"Je to veľmi pekný pocit, že po tak dlhej dobe sa vraciam na Slovensko. Na túto spoluprácu sa veľmi teším a chcem sa poďakovať za príležitosť, ktorú som dostal.

Verím, že naša spolupráca bude fungovať a dosiahneme tie najvyššie ciele. Budem sa snažiť, aby som pomohol, nebudem však na to sám," prezradil Juraj Kucka bezprostredne po podpise zmluvy so Slovanom.

"Skončil som v Anglicku, lebo som sa rozhodol, že tam ukončím zmluvu, keďže ma to tam nenapĺňalo. Nemal som nič iné, ale myšlienku som nosil už istý čas, že chcem ísť bližšie k Slovensku."

ŠK Slovan Bratislava v júli okrem domácej Fortuna ligy začne tiež púť kvalifikačnými kolami európskych pohárových súťaží, už 6. a 13. júla si zmeria sily s gruzínskym FC Dinamo Batumi v 1. kvalifikačnom kole Ligy majstrov 2022/2023.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan oficiálne potvrdil dohodu s Kuckom. Lanáril ho aj Weiss ml.