Bratříčku, zavírej vrátka. Slavia nastúpila v ukrajinských tričkách

Futbalisti Slavie Praha a Fenerbahce Istanbul pred zápasom Európskej konferenčnej ligy.
Futbalisti Slavie Praha a Fenerbahce Istanbul pred zápasom Európskej konferenčnej ligy. (Autor: REUTERS)
Sportnet|24. feb 2022 o 22:54

Jeden gól domácich strelil Ivan Schranz.

PRAHA, BRATISLAVA. Futbalisti Slavie Praha nastúpili na odvetný zápas úvodného kola vyraďovacej fázy Európskej konferenčnej ligy proti Fenerbahce Istanbul symbolicky v žltých tričkách a s nápisom We Stand With Ukraine (Stojíme pri Ukrajine).

Na trávnik už vybehli futbalisti v tradičnej červeno-bielej kombinácii. Kapitánsku pásku si navliekol ukrajinský reprezentant Taras Kačaraba. "Fanúšikovia mu dlho aplaudovali a potom spustili búrlivé: Putin je ču...k," napísal portál idnes.cz. 

Za Slaviu hrá aj ďalší ukrajinský futbalista Maksym Talovjerov.

Keď na štadióne krátko pred výkopom zhasli svetlá, usporiadatelia pustili do reproduktorov známu pieseň Karla Kryla Bratříčku, zavírej vrátka, ktorú napísal krátko po sovietskej okupácii Československa v roku 1968.

„Ukrajina je moja vlasť, verím našej krajine, našej armáde. Chcem poďakovať tým, ktorí chránia naše hranice. Musíme sa spojiť a podporiť našu armádu. Voľba Ukrajincov je európska Ukrajina. Zachováme si nezávislosť, demokraciu a štátnu suverenitu. Som hrdý a poctený, že môžem reprezentovať svoju krajinu na medzinárodnej scéne. Sláva Ukrajine,“ napísal Taras Kačaraba v deň zápasu na Instagrame.

Slavia po víťazstve 3:2 v Istanbule uspela aj doma a vyhrala znovu 3:2. Prvý gól domácich strelil slovenský reprezentant Ivan Schranz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Bratříčku, zavírej vrátka. Slavia nastúpila v ukrajinských tričkách