Futbalista opustil štadión. Súper ho zosmiešnil za pokus o samovraždu

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
TASR|30. apr 2021 o 14:08

Rozhodcovia situáciu nezaznamenali.

EDINBURGH. V súčasnosti rezonuje vo futbale najmä téma rasizmu, no hráč David Cox sa presvedčil, že nielen farba pleti môže byť terčom útoku.

Tridsaťdvaročný útočník škótskeho štvrtoligového klubu FC Albion Rovers si totiž musel vypočuť nevhodnú poznámku na svoje duševné zdravie. Cox totiž trpí depresiami a v minulosti sa viackrát pokúsil o samovraždu.

Hoci nefiguroval v základnej zostave duelu so Stenhousemuirom, ani to nezabránilo jednému zo súperových hráčov hrubo ho uraziť.

Podľa jeho slov za ním prišiel Jonathan Tiffoney a rámci výmeny názorov mu povedal, narážajúc na jeho samovražedné sklony: "Mal si to spraviť správne na prvý pokus!"

Cox následne opustil štadión a v zápase nepokračoval ani ako náhradník.

"Možno sa to nezdá, ale mňa to dožralo. Toto nepotrebujem. Ak by mi to povedal niekto v parku, asi by som mu zlámal nohy. Pokúšal som sa to povedať rozhodcom, ale tí nič nepočuli a nechceli s tým mať nič spoločné," citoval Coxa web BBC.

Škótsky klub už vydal stanovisko na sociálnych sieťach a vyjadril podporu svojmu hráčovi.

Jeho skúsenosť zarezonovala v britských médiách v čase, keď sa chystá bojkot sociálnych sietí na protest proti rasistickým urážkam voči hráčom.

Kluby z Premier League či ragbyové a kriketové kluby v piatok popoludní vypnú na víkend svoje účty na sociálnych sieťach, aby poukázali na problematiku neznášanlivosti. K iniciatíve sa pridala aj Európska futbalová únia (UEFA), ktorá sa tiež odmlčí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Futbalista opustil štadión. Súper ho zosmiešnil za pokus o samovraždu