Hráči sa zoznamovali v šatni pred zápasom. Tradičný klub ide na hranici možného

V Makove sa udiali veľké zmeny.
V Makove sa udiali veľké zmeny. (Autor: Facebook / ŠK Javorník Makov)
Titanilla Bőd|5. apr 2024 o 14:00

Makov chce zachrániť súťaž.

BRATISLAVA, MAKOV. Počas zimnej prestávky o nich išli chýry, že súťaž nedohrajú. Hráči sa rozpŕchli a situácia sa zdala beznádejná.

Na prvé jarné kolo mužstvo nevycestovalo.

ŠK Javorník Makov sa však nevzdáva. V druhom jarnom kole na domácom ihrisku nastúpil proti Bešeňovej úplne nový tím.

Síce utrpel prehru 0:3, ale v klube veria, že sa im podarí zachrániť súťaž.

V kádri nezostal nikto

Makov patril k popredným tímom IV. ligy Stred. Po jesennej časti mu patrila druhá priečka v tabuľke. Na lídra z Krásna nad Kysucou strácal osem bodov.

V klube však nebola situácia ideálna. Niektoré záväzky neboli vyplatené hráčom a schyľovalo sa k tomu, že mužstvo sa definitívne rozpadne. Futbalisti mali voľné dvere a opustili klub.

„V kádri neostal nikto. Vyzeralo to tak, že sa odhlásime zo súťaže. Zo zväzu sme sa však dozvedeli podmienky, ktoré sú dosť kruté. Boli by sme preradení až do najnižšej súťaže a k tomu by sme museli zaplatiť pokutu päťtisíc eur,“ vysvetľoval manažér klubu Michal Bobek.

V obci s 1700 obyvateľmi v okrese Čadca tak začali zháňať hráčov, aby dôstojne dohrali súťaž. Pomerne vysoký bodový zisk dáva tímu šance na záchranu a i v prípade vypadnutia by padli iba o súťaž nižšie a nemuseli by začať budovať všetko od začiatku.

„Motiváciou pre nás bolo aj to, že máme dostatočný počet odchovancov, ktorí môžu hrať krajské súťaže. Dlhé roky sme hrali na pomerne vysokej úrovni a vytvárali sme pozitívne vzory u mládeže.

Na futbal sa hlásilo dosť veľa mladých chlapcov, ktorí dorastajú do veku mužského futbalu. Čakáme, že v lete by nám to mohlo priniesť ovocie,“ uviedol manažér klubu.

Predpokladá, že z odchovancov by vedeli zostaviť káder, ktorý by neurobil hanbu v krajských súťažiach.

Získali si sympatie

V zimnej prestávke však nebolo jednoduché zohnať hráčov, ktorí by mohli hrať za Makov hneď teraz. Klub ich intenzívne hľadal aj cez sociálne siete.

Prihlásili sa im hráči, ktorí sa skôr pohybovali v nižších súťažiach a chceli by vyskúšať IV. ligu, ale aj takí, ktorí majú vyššiu kvalitu, no pre študentské či pracovné povinnosti by nezvládali obvyklý tréningový proces štvrtoligistu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hráči sa zoznamovali v šatni pred zápasom. Tradičný klub ide na hranici možného