Slovan našiel za kapitána náhradu v Eredivisie. Je perspektívny, vraví Kmotrík

Siemen Voet.
Siemen Voet. (Autor: facebook/ŠK Slovan Bratislava)
Sportnet, TASR|24. jún 2022 o 10:35

Belgičan Siemen Voet je druhou posilou slovenského majstra.

BRATISLAVA. Futbalový Slovan Bratislava ohlásil v piatok druhú letnú posilu. Po Jurajovi Kuckovi prišiel do tímu úradujúceho majstra mladý obranca Siemen Voet.

Dvadsaťdvaročný Belgičan naposledy pôsobil v holandskom prvoligovom Zwolle a so Slovanom podpísal trojročný kontrakt.

V tíme by mal nahradiť kapitána Vasila Božikova, s ktorým sa belasí nedohodli na predĺžení spolupráce.

"Siemen Voet je perspektívny hráč, ktorý prešiel akadémiou FC Bruggy. Tešíme sa, že sme úspešne dotiahli jeho príchod a podpísali sme trojročný kontrakt. Prináša so sebou aj perspektívu do budúcna, v mladom futbalovom veku sa môže naďalej zlepšovať.

Veríme, že sa mu to v Slovane podarí a rozvinie u nás svoj potenciál, ktorým rozhodne disponuje,“ povedal pre oficiálny klubový web generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší.

Talentovaný stredný obranca sa už zapojil do tréningového procesu s belasými.

Voet si ešte ako junior zahral v drese Club Bruggy mládežnícku Ligu majstrov 2018/19. V nasledujúcej sezóne hosťoval v belgickom druholigovom KSV Roeselare a ročník 2020/21 už strávil v najvyššej belgickej lige ako hráč KV Mechelen.

Po pôsobení v Belgicku sa v lete 2021 dostal prvýkrát do zahraničia, v drese PEC Zwolle si v minulej sezóne pripísal na konto 17 duelov v holandskej lige a dva pohárové štarty.

Bol súčasťou širších výberov belgických mládežníckych reprezentácií, na konte má po jednom štarte za belgickú sedemnástku a jeden v národnom tíme do 21 rokov.

"Som veľmi šťastný a odhodlaný prijať túto novú výzvu. Príchod do Slovana považujem za veľký krok vo svojej kariére. Chcem hrať za tento klub. Prilákali ma sem dva športové aspekty – šanca hrať každý rok o titul a európske súťaže. Popri tom chcem rozvíjať seba samého ako hráča i človeka.

Po pôsobení v Belgicku a Holandsku prichádzam do úplne novej krajiny, budem sa učiť nový jazyk. Veľký dojem na mňa urobil aj štadión Tehelné pole, je naozaj krásny. Chcem v Slovane futbalovo i osobnostne rásť, čo najväčšou mierou prispieť k úspechom klubu a byť platnou súčasťou mužstva," uviedol Voet.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan našiel za kapitána náhradu v Eredivisie. Je perspektívny, vraví Kmotrík