Šéf Slavie Praha je vážne chorý. Čaká ho minimálne štvormesačná pauza

Futbalisti SK Slavia Praha.
Futbalisti SK Slavia Praha. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. mar 2022 o 16:36

Chod pražského klubu ohrozený nie je.

PRAHA. Predsedovi predstavenstva futbalového klubu SK Slavia Praha Jaroslavovi Tvrdíkovi diagnostikovali vážnu chorobu.

V stredu musel podstúpiť onkologický operačný zákrok v pražskej nemocnici. Šéf úradujúceho českého majstra z ostatných troch rokov bude od práce pauzovať minimálne štyri mesiace. Informácie priniesol web Expres.cz, cituje ho portál iDnes.cz.

"Som v nemocnici, ale nechcem to komentovať, je to súkromná vec. Navyše je vojna, keď trpí oveľa viac ľudí ako ja," napísal Expresu päťdesiattriročný Tvrdík v textovej správe.

O svojej diagnóze vie šéf Slavie asi štrnásť dní, chod klubu je podľa dopredu nastavených procesov zabezpečený,“ uistila Slavia v oficiálnom vyhlásení.

"Celý klub a A-tím vyjadrujú pánovi Tvrdíkovi v jeho dôležitom zápase maximálnu podporu a v mysliach sme neustále s ním," dodal klub.

Futbalisti Slavie Praha budú v odvete osemfinále Európskej konferenčnej ligy hájiť v Linzi náskok 4:1 z úvodného duelu v Edene. "Zošívaní" doma zvíťazili nad zástupcom z Rakúska LASK Linz presvedčivo 4:1. "Verím, že chlapci vo štvrtok postúpia a bude to jazda až do finále," zakončil Tvrdík.

Niekdajší politik ČSSD a minister obrany Jaroslav Tvrdík sa v Slavii začal angažovať v roku 2015, keď sprostredkoval predaj klubu čínskemu vlastníkovi. V apríli 2016 sa postavil na čelo klubového predstavenstva.

Odvtedy je tiež jedným z najmocnejších ľudí v českom futbale. Podporu bývalému šéfovi už na sociálnej sieti vyjadril napríklad reprezentačný obranca Vladimír Coufal, ktorý zo Slavie prestúpil do londýnskeho West Hamu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Šéf Slavie Praha je vážne chorý. Čaká ho minimálne štvormesačná pauza