Obranca Trnavy smeruje do Španielska. Dohodol sa s ambicióznym druholigistom

Sebastián Kóša (vľavo) v drese FC Spartak Trnava.
Sebastián Kóša (vľavo) v drese FC Spartak Trnava. (Autor: TASR)
24. aug 2024 o 21:43

Španielskemu klubu sa upísal na štyri roky.

TRNAVA. Slovenský obranca Sebastián Kóša prestupuje zo Spartaka Trnava do Španielska. Dohodol sa na prestupe do druholigového klubu Real Zaragoza. Informáciu potvrdil slovenský klub na svojom webe.

Kóša patril medzi stabilných členov defenzívy Trnavy, kde je už piatu sezónu. Za národné mužstvo si pripísal jeden štart, bol členom slovenskej reprezentácie aj na EURO 2024.

Kóša sa Zaragoze upísal na štyri roky. Jeho rozhodnutie opustiť Spartak bolo oznámené po jeho poslednom zápase v drese Trnavy, keď sa predstavil proti Skalici.

V priebehu rokov sa stal kľúčovým hráčom trnavského tímu, pričom odohral viac ako 100 ligových a pohárových zápasov.

Teraz bude pokračovať vo svojej kariére v drese ambiciózneho klubu, ktorý momentálne hrá v druhej najvyššej španielskej súťaži.

Tréner Zaragozy, Victor Fernández, ktorý sa k tímu vrátil v marci tohto roka, využil svoje bohaté skúsenosti pri výbere Kóšu.

Klub zo severovýchodu Španielska si mladého obrancu dôkladne preveril a na základe jeho kvalít a perspektívy sa rozhodol uprednostniť ho pred staršími hráčmi.

Prezident slovenského klubu Peter Macho zdôraznil, že Zaragoza získala kvalitného hráča, ktorý môže výrazne prispieť k návratu klubu do najvyššej súťaže.

Macho označil prestup za výhodný pre obe strany a vníma ho ako spoločný projekt všetkých zúčastnených.

„Real Zaragoza získal kvalitného stopéra a Sebo má príležitosť sa posunúť do kvalitnejšej ligy s ambíciou postúpiť do La Ligy. Verím, že sa mu bude dariť, čo by prinieslo prospech Zaragoze aj nášmu klubu,“ povedal Macho pre klubový web.

Španielske futbalové prostredie je pre Kóšu ideálnym krokom vpred v jeho kariére. „Sebastián má pred sebou veľkú výzvu a ja pevne verím, že sa v španielskom štýle futbalu nájde,“ dodal Macho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Obranca Trnavy smeruje do Španielska. Dohodol sa s ambicióznym druholigistom