Ružomberok si vytvoril pred odvetou skvelú pozíciu. Dokázal niečo, čo je raritou

Gólová radosť hráčov Ružomberka počas zápasu s Tobolom Kostanaj.
Fotogaléria (15)
Gólová radosť hráčov Ružomberka počas zápasu s Tobolom Kostanaj. (Autor: TASR)
TASR|11. júl 2024 o 20:55 (aktualizované 11. júl 2024 o 23:35)

Dvoma gólmi sa blysol Matúš Malý.

Európska liga - 1. predkolo

Ružomberok - Tobol Kostanaj 5:2 (3:2)

Góly: 11. a 88. Gabriel, 40. Selecký, 45.+3 Malý, 77. Madleňák - 9. Ivanovič, 45. Henen

Rozhodcovia: Athanasiou - Georgiou, Lambrou (všetci Cyp.), 3025 divákov

ŽK: Gabriel, Selecký, Luterán - Česnokov, Gabarajev, Šachov, Ndiaye, Miladinovič

Ružomberok: Frühlwald - Köstl, Gabriel, Malý, Selecký - Múdry, Lavrinčík - Tučný (58. Gerec), Chrien (90. Kelemen), Luterán - Hladík (74. Chobot)

Tobol: Pokatilov - Garajev, Ndiaye, Asrankulov (76. Masiašvili) - Žumašev (46. Miladinovič), Šachov (76. Costa), El Messaoudi, Essien, Česnokov - Ivanovič, Henen (66. Tapalov)

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v úvodnom zápase 1. predkola Európskej ligy nad kazašským klubom Tobol Kostanaj 5:2.

Vytvorili si tak nádejnú pozíciu pred odvetou, ktorá je na programe budúci týždeň a rozhodne o tom, kto vyzve turecký Trabzonspor.

Ružomberku sa podarilo niečo, čo sa len tak často nevidí. Domáci futbalisti zahrávali v zápase päť rohových kopoch a po štyroch skórovali.

Odveta je na programe vo štvrtok 18. júla o 17.00 h na pôde kazašského tímu.

VIDEO: Reakcie trénera MFK Ružomberok Ondřeja Smetanu

Priebeh zápasu Ružomberok - Tobol Kostanaj

I. polčas:

V ôsmej minúte Luterán prehral takmer pri bránkovej čiare súboj s Islamom Česnokovom a po jeho prihrávke Igor Ivanovič nezadržateľne skóroval – 0:1.

Už o tri minúty prišla domáca expresná reakcia. Jan Hladík zahrával rohový kop, na vysokú loptu si ukážkovo nabehol Šimon Gabriel a vyrovnal - 1:1. Oba tímy skórovali zo svojich prvých pokusov do priestoru brány.

Fotogaléria zápasu Ružomberok - Tobol Kostanaj (1. predkolo Európskej ligy)

V 39. minúte Ružomberok otočil skóre na 2:1, keď Jan Hladík našiel pred súperovou bránkou voľného Alexandra Seleckého.

Veľké veci sa diali v závere prvej polovice duelu, v 45. minúte najprv David Henen vyrovnal za hostí a v závere nadstavenej dvojminútovky Matúš Malý hlavou zužitkoval rohový kop, ktorý zahrával Samuel Lavrinčík - 3:2.

II. polčas:

V 77. minúte Liptáci opäť udreli po rohu a zase hlavou. Striedajúci Matej Madleńák zužitkoval ideálny center Samuela Lavrinčíka.

O tri minúty na to poriadne pohrozil Ahmed El Massaodi. V 87. minúte Liptáci využili ďalší rohový kop a Matúš Malý uzavrel výsledok na konečných 5:2.

Hlasy po zápase

/zdroj: STVR/

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Musíme byť maximálne spokojní s výsledkom. Myslím si, že sa naplnilo to, čo sme čakali, že Tobol bude silný na lopte a videli sme ich individuality. Ťažko sa to odhaduje z videa a čakali sme, v akom rozostavení budú hrať. Prvý polčas sme mali byť viac kompaktnejší, boli úseky, keď sme vypadávali. V momente, keď sme boli kompaktní a rýchlo sa presúvali, sme mohli hroziť z prechodov.

Myslím si, že chalani po prvom polčase cítili, že sa s nimi dá hrať a priestory nám urobia, čo sa naplnilo. Je výborné, že sme sa chytili vyrovnávajúcim gólom na 1:1. Všetko sme smerovali k tomuto zápasu, ale musíme aj smerom k lige. Pre nás je sen, ako duel dopadol výsledkovo, ale myslím si, že od ideálu, hlavne pohybového, to má ďaleko."

Ivan Jenič, asistent trénera Tobola Kostanaj: "Urobili sme viaceré chyby, ktorých sa musíme o týždeň vyvarovať. Na zápas sme boli pripravení, ale stali sa veci, vrátane gólov zo štandardných situácii, ktoré nie sú bežné. Zápas si musíme rozanalyzovať a pripraviť sa na odvetu.“

Matúš Malý, autor dvoch gólov: "Myslím si, že sme sa výborne pripravili. Snažili sme sa silné stránky súpera eliminovať, čo sa nám okrem dvoch inkasovaných gólov podarilo. Takýto zápas tu dlho nebol, že by sme zo štyroch štandardných situácia dali štyri góly."

Alexander Selecký, autor gólu: "Je to slušný náskok a dobrý výsledok. Myslím si, že sme nezačali až tak dobre, dostali sme gól, ale výborne sme naň zareagovali. Zaslúžene sme vyhrali, ale je to len prvý polčas a musíme sa dobre pripraviť na odvetu."

Ján Hladík, útočník Ružomberka: "Sme radi, podarilo sa nám to a dali sme veľa gólov zo štandardiek. Lepšie sme si to ani nemohli priať, ale čaká nás odveta. Štyri góly z rohu si ani nepamätám a všetko to boli nacvičené veci. Majú kvalitu na krídlach. My sme však hrali to, čo ide nám."

Samuel Lavrinčík, stredopoliar Ružomberka: "Málokedy to vyjde tak, že z piatich-šiestich rohov dáme štyri góly. Super sme to kopli, mali sme super nábeh aj zakončenie. Som za to rád, boli to skvelé góly. Videl som, že brankár nevybieha a stále som to kopal rovnako. Trojgólový rozdiel je dobrý do odvety, ale v podstate je to stále len polčas."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Ružomberok si vytvoril pred odvetou skvelú pozíciu. Dokázal niečo, čo je raritou