Ja a Liverpool? Prestaňme s týmto príbehom. Portugalčan poprel príchod k červeným

Ruben Amorim.
Ruben Amorim. (Autor: TASR/LaPresse via AP)
SITA|11. apr 2024 o 16:50

Tridsaťdeväťročný kouč povedal, že neexistuje žiadna dohoda so zástupcami anglického klubu FC Liverpool.

BRATISLAVA. Tréner portugalského futbalového klubu Sporting Lisabon Rúben Amorim poprel rokovania s predstaviteľmi anglického FC Liverpool.

Tridsaťdeväťročný Amorim je už niekoľko týždňov spájaný s tímom od rieky Mersey a tento týždeň vyšli na svetlo sveta správy o tom, že sa už údajne ústne dohodol na trojročnej spolupráci s liverpoolským klubom.

„Nestretol som sa s nikým z Liverpoolu na žiadnych rokovaniach. Neexistuje žiadna dohoda. To nie je pravda. Som tréner Sportingu, chcem tu víťaziť a nebol som v kontakte so žiadnym klubom.

Nič nie je dohodnuté. Prestaňme s týmto príbehom. Toto je poslednýkrát, čo hovorím o svojej budúcnosti,“ povedal Amorim podľa známeho talianskeho novinára Fabrizia Romana.

Rodák z Lisabonu Amorim má za sebou pôsobivú hráčsku kariéru. V drese tímu Benfica Lisabon získal tri ligové tituly, v štrnástich dueloch nastúpil na poste stredopoliara aj za reprezentáciu krajiny z Iberského polostrova.

Hráčsku kariéru ukončil v roku 2015 v katarskom klube Al-Wakrah. Ako kouč pôsobil iba v Portugalsku, v tímoch Casa Pisa, Braga a Sporting Lisabon.

Amorim sa ujal funkcie trénera lisabonského Sportingu v marci 2020 a hneď v prvej sezóne pomohol klubu získať prvý titul po 19 rokoch.

Aj v aktuálnej edícii sa "levom" pod jeho taktovkou darí. Po víkendovom ligovom triumfe v derby s Benficou 2:1 má Sporting aktuálne pred mestským rivalom na čele štvorbodový náskok a v porovnaní s mestským rivalom má k dobru jeden zápas.

Súčasný tréner anglického slávneho klubu Jürgen Klopp na konci januára prekvapujúco oznámil, že po sezóne končí na pozícii trénera "The Reds".

Svetové médiá odvtedy v súvislosti s obsadením voľnej pozície spomínali viaceré trénerské mená.

Medzi nimi figurovali okrem Amorima aj Španiel Xabi Alonso z Bayeru Leverkusen či Talian Roberto De Zerbi z Brightonu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ja a Liverpool? Prestaňme s týmto príbehom. Portugalčan poprel príchod k červeným