Pravda Ružbarskému naháňa strach, klame vo všetkom, reaguje Slyško

Roman Slyško na ilustračnej fotografii.
Roman Slyško na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR)
Roman Slyško|14. máj 2023 o 15:20

Bývalý rozhodca reaguje na rozhovor s Mariánom Ružbarským.

Bývalý rozhodca ROMAN SLYŠKO reaguje na slová predsedu komisie rozhodcov Slovenského futbalového zväzu Mariána Ružbarského v rozhovore pre Sportnet, ktorý bol zverejnený 11. mája 2023 na webovej stránke. Reakciu Slyška uvádzane v plnom znení.

Vzhľadom k tomu, čo sa objavilo v printových médiách po zverejnení môjho hodnotenia úrovne a stavu slovenského rozhodcovstva mi bohužiaľ nedá nereagovať. M. Ružbarský v nich klesol na svoju typickú – krčmovú úroveň, na ktorú sa samozrejme nedám zatiahnuť.

V prvom rade musím povedať, že som to nebol ja, kto sa prihlásil, aby okomentoval dianie nielen posledných dní, bol som oslovený a súhlasil som. Zrejme som pre médiá dostatočne erudovaný a vierohodný.

Rodičia ma od útleho detstva vychovávali k slušnosti, rešpektu a dodržiavaniu morálnych zásad v živote. Jednou z týchto zásad je, že človek, ktorý má možnosť povedať pravdu, tak musí urobiť.....!!!

Na otázku M. Ružbarského, či som boh?....

Určite nie, ale.... som človek ekonomicky absolútne nezávislý od futbalu!!! Aj počas mojej bohatej a dovolím si povedať úspešnej rozhodcovskej dráhy som vždy pracoval v špičkových nemocniciach v Bratislave, absolvoval dve atestácie, dosiahol najvyšší vedecký titul za publikačnú a vedeckú činnosť a posledných 13 rokov som primárom Oddelenia cievnej chirurgie v UNB a súčasne krajským odborníkom pre cievnu chirurgiu MZ SR. Toľko odpoveď pre neznalého M. Ružbarského.

Futbal je spojený s mojím životom od detstva až do dnes, prešiel som postupne všetky úrovne a funkcie, ktoré v ňom môžete nájsť, od hráča, rozhodcu, klubového či zväzového funkcionára a určite zostane mojou celoživotnou láskou...

Dal mi neskutočné množstvo obrovských zážitkov, o akých ľudia väčšinou iba snívajú, ja som ich mohol zažiť.

Na úroveň rozhodcu SFZ som sa dostal v roku 1997 a zažil doposiaľ všetkých prezidentov SFZ, generálnych sekretárov ale aj predsedov Komisie rozhodcov SFZ v ére samostatného Slovenska (s výnimkou pána Šaňa Schmidta, s ktorým som sa stretával, keď bol v pozícii člena KR ev. podpredsedu).

Mnohé si teda naozaj pamätám a viem porovnávať.... A samozrejme musím skonštatovať, že M. Ružbarský nesiaha svojim predchodcom (páni Marko, Krchňák a Šramka) ani po malíček.....

Dovolím si ísť na detail, pretože moje vyjadrenia pre televíziu boli všeobecné a boli mienené na dlhodobé zlé fungovanie KR SFZ, ktorej hlavným garantom má byť autorita jej predsedu.

Tá u nás totálne absentuje. Absolútne nespochybňujem mimo futbalové aktivity a úspechy pánov Jašku a Krška a vôbec som nemal v úmysle ich uraziť. Dovolím si ale tvrdiť, že na členstvo v KR SFZ je potrebné dosiahnuť niečo významné aj na úrovni najvyššej futbalovej súťaže resp. na medzinárodnom poli.

Pán Richtárik bol dlhoročným ligovým rozhodcom, dostatočne úspešným na to, aby bol plnohodnotným členom KR. K pánovi Fašungovi sa vyjadrovať nebudem, po teoretickej stránke je to stále určite schopný odborník.....

Kto je Roman Slyško?

Na prelome milénia vytvoril ako asistent úspešnú rozhodcovskú trojicu s hlavným Ľubošom Micheľom a ďalším asistentom Martinom Balkom. Spolu rozhodovali na MS 2006, ME 2008 a vo finále Ligy majstrov 2007/08.

Slyško neskôr pokračoval po boku Vladimíra Hriňáka a tiež Čecha Pavla Královca, s ktorým nechýbal na ME 2016. Mimo futbalovej sféry je odborník v oblasti cievnej chirurgie.

Nebudem tu dopodrobna rozoberať Ružbarského bonmoty, každopádne musím skonštatovať, že klame! Klame o všetkom, čo o mne povedal. Klame o nominácii I. Kružliaka na Euro.

Klame o tom, že jeho nezabehnutie fyzických previerok pred MS v Nemecku ohrozovalo iba jeho! Skúste sa spýtať pána Kyrosa Vasarasa, ktorý kvôli podobným zlyhania asistenov prišiel o dva veľké turnaje.

Všetko, čo som povedal pre médiá, je pravda. To že tá pravda Ružbarskému naháňa strach, že sa trasie o svoje nezaslúžené miesto, pretože by mohol prísť o svoje ekonomické istoty v živote, nie je môj problém. Áno, na rozdiel odo mňa je M. Ružbarský úplne závislý od futbalu a svojej funkcie, a preto sa neštíti kľudne klamať, aby sa zachránil....

Tieto riadky nemajú generovať ďalšiu lživú reakciu t.č. predsedu KR Ružbarského. Vzhľadom k tomu, že spochybňuje moju inteligenciu, istotne nebude pre neho ako vysoko inteligentného človeka problém vymazať ma v priamej televíznej debate, na ktorú ho týmto srdečne vyzývam.... 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Pravda Ružbarskému naháňa strach, klame vo všetkom, reaguje Slyško