Vymení Taliansko za Saudskú Arábiu? Pre Manciniho chystajú Arabi štedrý kontrakt

Tréner Roberto Mancini.
Tréner Roberto Mancini. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. aug 2023 o 15:55

Talianske mužstvo priviedol k titulu majstrov Európy.

BRATISLAVA. Za náhlym a nečakaným odstúpením Roberta Manciniho z postu trénera talianskej futbalovej reprezentácie sú ambície 58-ročného kouča presunúť sa do iného pôsobiska.

Ako referuje web football-italia.net, Mancini by sa mal v krátkom čase stať novým kormidelníkom saudskoarabského národného mužstva.

Talianska futbalová federácia (FIGC) v nedeľu vydala krátke oznámenie, v ktorom uviedla, že Mancini oznámil svoju rezignáciu v sobotu neskoro večer a dodala, že "v priebehu nasledujúcich dní bude vymenovaný nový tréner".

FIGC nemá veľa času, keďže talianska reprezentácia už o štyri týždne absolvuje zápasy v kvalifikácii o postup na EURO 2024 proti výberom Severného Macedónska a Ukrajiny.

Mancini zastával post kouča talianskej reprezentácie od roku 2018. Na predvlaňajších majstrovstvách Európy priviedol Talianov k titulu kontinentálnych šampiónov, no vzápätí s "azúrovou squadrou" nepostúpil na minuloročné majstrovstvá sveta v Katare.

Podľa saudskoarabského denníka Al-Riyadh dostal Mancini ponuku na trojročnú spoluprácu, oficiálny návrh štedrého kontraktu by mu mali predostrieť počas tohto týždňa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Vymení Taliansko za Saudskú Arábiu? Pre Manciniho chystajú Arabi štedrý kontrakt