Očakávaný návrat odchovanca. Róbert Mak prestúpil do Slovana Bratislava

Róbert Mak a Ivan Kmotrík ml. pri podpise novej zmluvy.
Róbert Mak a Ivan Kmotrík ml. pri podpise novej zmluvy. (Autor: ŠK Slovan Bratislava)
Ivan Mriška|10. jún 2024 o 15:52

Mak nastúpi v najvyššej slovenskej súťaži po prvýkrát v kariére.

/Správu aktualizujeme/

BRATISLAVA. Slovenský futbalista Róbert Mak prestúpil do Slovana Bratislava. Klub potvrdil informáciu na webe a sociálnych sieťach.

Tridsaťtriročný Mak má za sebou dvojročné pôsobenie v austrálskom FC Sydney. Hoci je rodák z Bratislavy a odchovanec Slovana, dres "A" tímu si oblečie po prvýkrát v kariére.

"Na osobnom stretnutí som z Roba cítil enormnú túžbu nosiť belasý dres a v tej chvíli mi bolo jasné, že bude pre nás správnou voľbou.

Som presvedčený, že nám má futbalovo i charakterovo čo ponúknuť a môže pomôcť pri plnení cieľov, o ktorých sme sa rozprávali," povedal generálny manažér klubu Ivan Kmotrík ml.

„Začínal som na Slovane od šiestich rokov, chodil som na základnú školu - Kalinčiakova. Mám spomienky, určite by som bol rád, ak by som sa mohol sem vrátiť,“ naznačil Mak viackrát v minulosti.

So Slovanom získal titul, no ešte v kategórii žiakov. Odvtedy viackrát priznal, že jeho snom je hrať raz za hlavný tím.

„Vždy to bol môj sen. Za mužov som tu totiž neodohral ani jeden zápas. Mám túžbu skončiť s futbalom tam, kde som začal,“ vravel Mak.

Nie je to projektový, ani perspektívny hráč, o ktorom snívajú šéfovia Slovana. Jeho cena od roku 2018 už iba klesá, má už tridsaťtri.

Na druhej strane je to odchovanec klubu a medzinárodne ostrieľaný borec, ktorý môže rozhodnúť kľúčový zápas na európskej scéne. Trebárs v predkole Ligy majstrov, čo môže znamenať milióny eur. Mak je použiteľný nielen na krídle, ale aj na hrote útoku.

Mak po Slovana vyrastal v akadémii Manchestru City, kde začínal ako 13-ročný s krajanmi Vladimírom Weissom a Filipom Mentelom.

Za rezervu slávneho anglického klubu nastúpil už ako 17-ročný, ale šancu v hlavnom tíme nikdy nedostal.

V sezóne 2007/08 sa stal víťazom FA Youth Cupu, čo mu vynieslo trojročnú zmluvu v nemeckom 1. FC Norimberg.

Za nemecký klub strelil šesť súťažných gólov, neskôr pôsobil v gréckom PAOK Solún, Zenite Petrohrad či maďarskom klube Ferencváros Budapešť.

Za národný tím Slovenska odohral Mak 81 zápasov, v ktorých strelil 16 gólov. Pamätný je jeho víťazný zásah na 2:1 do siete Ruska v kvalifikácii na MS 2022.

Mak dlhé roky patril medzi opory slovenskej reprezentácie, no na EURO 2024 po nezhodách s trénerom Francescom Calzonom štartovať nebude.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Očakávaný návrat odchovanca. Róbert Mak prestúpil do Slovana Bratislava