Lewandowski do Barcelony? Poľský novinár píše, že došlo k dohode

Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. apr 2022 o 19:17

Prestup oficiálne nepotvrdila ani jedna strana.

BRATISLAVA. Poľský útočník Robert Lewandowski podpísal kontrakt s katalánskym veľkoklubom FC Barcelona. S takouto informáciou prišli viaceré zahraničné média, ktoré sa primárne odvolávajú na poľské zdroje.

Novinár Sebastian Staszewski na sociálnej sieti twitter napísal, že došlo k dohode a bola podpísaná niekoľkomiliónová zmluva na tri roky.

K tomu dodal, že Lewandowski, ktorý momentálne pôsobí v Bayerne Mníchov, mal ponuky aj od Paríža St. Germain, Manchestru City a Liverpoolu.

Avšak, prestup oficiálne nepotvrdila ani jedna strana. Ak by však predsa len došlo k dohode, Lewandowski by bol prvým Poliakom v drese Blaugranas.

Situáciu pozorne sledujú aj reportéri televízie Sky Sport.

"Lewy je otvorený prestupu do Barcelony. Určite prebiehajú rokovania. Barcelona pripravuje dvoj až trojročný kontrakt s platom 35-40 miliónov eur.

Robert Lewandowski ale ešte nehovoril s Kahnom (šéf predstavenstva Bayernu, pozn.)," napísal Florián Plettenberg na sociálnej sieti twitter.

"Čo momentálne vieme: Barca ho chce, Lewandowski je otvorený prestupu. Vždy bolo jeho snom hrať v Španielsku - buď v Reale Madrid alebo v Barce.

Xavi zúfalo chce útočníka svetovej triedy, ktorý môže garantovať 30 alebo viac gólov za sezónu," doplnil nemecký novinár Marc Behrenbeck.

Zmluva v Bayerne platí Robertovi Lewandowskému až do roku 2023.

Agentúra DPA s odvolaním sa na portál sport1.de zasa uviedla, že Bavori nemajú v úmysle pustiť poľského reprezentanta a prípadné rozhodnutia o možných odchodoch aj ďalších hráčov budú robiť až na konci sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Lewandowski do Barcelony? Poľský novinár píše, že došlo k dohode