Čo si to za chlapa? kričal vraj manažér na Škriniara. Slovák to poprel

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|3. feb 2023 o 12:45

Vulgárna hádka koluje internetom.

BRATISLAVA. „Neverte všetkým citátom, ktoré čítate na internete,“ hovorí Abraham Lincoln.

Samozrejme, len podľa populárneho internetového meme, ktoré odkazuje na fakt, že sociálnymi sieťami sa môže šíriť akýkoľvek nezmysel.

V posledných dňoch je hlavnou postavou jedného z nich aj Milan Škriniar, donedávna kapitán talianskeho Interu Miláno a od leta hráč Paríža St. Germain.

Hádka v šatni

Hlavnou témou je údajná hádka medzi slovenským reprezentantom a Riccardom Ferrim, členom realizačného tímu Interu.

Škriniar mal od neho žiadať, aby pritlačil na vedenie v súvislosti s jeho možným januárovým odchodom do PSG. Vraj sa obával, ako budú reagovať fanúšikovia, pokiaľ v Interi ostane po zvyšok platnosti kontraktu, teda až do leta.

Následne sa odobrali dovnútra, kde sa mala udiať typická talianska búrlivá hádka. „Krik bolo počuť po celom tréningovom centre,“ uvádzal vraj denník Corriere della Sera.

V skutočnosti však koluje príbeh iba fanúšikovskými webmi.

Ferri mal Škriniarovi vyčítať, že klamal trénerovi, spoluhráčom aj vedeniu. Mal vytvárať falošné nádeje, že napokon predĺži zmluvu s Interom.

„Čo si to za chlapa? Bol si kapitán, jeden z najobľúbenejších hráčov, stal si sa ikonou a od leta si z nás robíš p**el. Prines z Paríža 20 miliónov eur a pokojne si uteč.

Bez toho sa odtiaľto ani nepohneš. Sú to tvoje s**čky,“ mali znieť Ferriho slová, ktoré „unikli z miestnosti“.

Je to výmysel

V skutočnosti však zrejme ide len o výsledok bujarej fantázie užívateľov sociálnych sietí.

Ako uviedol portál fcinter1908.it, takto podaný konflikt popiera aj denník Corriere della Sera, ktorý mal podľa zdrojov celý príbeh pôvodne priniesť.

„Sociálnymi sieťami kolovala rekonštrukcia sporu medzi Riccardom Ferrim, manažérom tímu Nerazzurri a samotným Škriniarom.

Príliš realistická a podrobná - vo výčitkách voči Slovákovi - na to, aby bola pravdivá. Poprel ju aj samotný stopér,“ reagoval Corriere della Sera.

Škriniar má s Interom platnú zmluvu do konca sezóny. Už pred ňou sa však pokúšal o jeho zisk francúzsky Paríž St. Germain, ktorý zaňho núkal až 70 miliónov eur.

Taliansky klub tieto ponuky odmietal a snažil sa o predĺženie zmluvy. Slovákovi núkal plat 6 až 7 miliónov eur, no v Paríži dostal o vyše tretinu viac.

„Po sérii rokovaní sme navrhli našu finančnú požiadavku a následne nám klub v novembri predložil vlastnú ponuku," opisoval Škriniarov agent Roberto Sistici pre Telenord.

„Asi o mesiac neskôr, pred Vianocami, som Interu oznámil svoje rozhodnutie neprijať ich ponuku. Túto voľbu som zopakoval začiatkom januára pred finále Superpohára,“ vravel.

„V tom čase som tiež informoval riaditeľov, že budeme načúvať ponukám z iných klubov,“ dodal agent. O niekoľko dní sa Škriniar dohodol na spolupráci s PSG.

Následne francúzsky a taliansky klub viedli vzájomné rokovania o zimnom transfere za znížené odstupné. PSG navrhovalo 10 miliónov eur, Inter chcel dvojnásobok.

Keďže sa kluby nedohodli, Škriniar bude do konca sezóny hrávať na Apeninskom polostrove a až v lete pred novým ročníkom sa ako voľný hráč presunie do Paríža.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Čo si to za chlapa? kričal vraj manažér na Škriniara. Slovák to poprel