Ancelottiho čaká jubilejný zápas. V niektorých aspektoch budeme lepší ako City, vraví

Na fotografií je tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti.
Na fotografií je tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. apr 2024 o 20:00

Real Madrid a Manchester City si opäť zmerajú sily v Lige majstrov.

MADRID. Šlágrom štvrťfinálovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2023/2024 budú nepochybne konfrontácie medzi Realom Madrid a Manchestrom City.

Šampióni ostatných dvoch ročníkov sa seba v utorok natrafia na madridskom Štadióne Santiaga Bernabéua v zápase, ktorý bude pre kouča „bieleho baletu“ Carla Ancelottiho jubilejný 200. v európskom pohári číslo jeden.

Skúsený stratég mal na prípravu na duel proti ManCity osem dní, keďže jeho mužstvo cez víkend nehralo. Priznal však, že neplánuje žiadne nečakané ťahy.

„Bude to atraktívny zápas. Kvalita oboch tímov sľubuje nádherné stretnutie po technickej stránke. Myslíme si, že v niektorých aspektoch budeme lepší ako City.

Oni si zas myslia, že v niektorých budú lepší ako my. Po uplynutí 180 minút uvidíme, kto zvíťazí a postúpi,“ povedal Ancelotti.

Tréner Carlo Ancelotti a chorvátsky futbalista Luka Modrič.
Tréner Carlo Ancelotti a chorvátsky futbalista Luka Modrič. (Autor: SITA/AP)

Obe mužstvá hrajú proti sebe vo vyraďovacej časti Ligy majstrov v tretej sezóne po sebe. V minulej boli v semifinále úspešnejší Citizens, ktorí nakoniec dokráčali k premiérovej ušatej trofeji v klubovej histórii.

Sezónu predtým bol pre zmenu v semifinále úspešnejší Real Madrid, ktorý napokon získal rekordný 14. titul európskeho klubového šampióna.

Pep Guardiola má pred utorňajším duelom starosti so zložením obrany. Pondelňajší tréning vynechali Kyle Walker, Nathan Aké i Joško Gvardiol.

V Madride tak na pravej strane obrany možno nastúpi iba 19-ročný Rico Lewis, kým ľavý kraj obhospodári pôvodom stopér Manuel Akanji. „Nezaoberám sa tým. Obranu majú veľmi dobrú, toto ich nerozhodí,“ poznamenal Ancelotti.

Zápasu sa už nevie dočkať ani krídelník Realu Rodrygo.

Brazílsky reprezentant bol predvlani kľúčovou postavou triumfu Madridčanov v semifinále LM, keď v závere odvetného duelu strelil dva góly.

„Pravdou je, že Manchester City je súper, ktorému sme sa chceli vyhnúť, aj keď si myslím, že aj oni to vnímajú rovnako.

Tiež nechceli hrať proti nám. Manchester City je veľmi dobré mužstvo, ale to sme aj my. Bude dobré sa s nimi opäť stretnúť,“ skonštatoval Rodrygo.

Play-off Ligy majstrov 2023/2024

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ancelottiho čaká jubilejný zápas. V niektorých aspektoch budeme lepší ako City, vraví