Liverpool nezopakoval magický večer, s Realom prehral aj v odvete

Francúzsky útočník Realu Madrid Karim Benzema v obkľúčení hráčov FC Liverpool.
Francúzsky útočník Realu Madrid Karim Benzema v obkľúčení hráčov FC Liverpool. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|15. mar 2023 o 22:54

Jediný gól zápasu strelil Karim Benzema.

Liga majstrov - odveta osemfinále

Real Madrid - FC Liverpool 1:0 (0:0)

Gól: 79. Benzema

ŽK: Tsimikas (Liverpool)

Rozhodoval: Zwayer (Nem.)

Real Madrid: Courtois - Carvajal (86. Lucas), Militao, Rüdiger, Fernandez - Kroos (84. Tchouameni), Camavinga, Modrič (82. Ceballos) - Valverde, Benzema (82. Rodrygo), Vinicius (84. Asensio)

Liverpool: Becker - Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson (90.+1 Tsimikas) - Jota (57. Elliott), Fabinho, Milner (73. Oxlade-Chamberlain) - Salah, Nunez (57. Firmino), Gakpo (90.+1 Carvalho)

/prvý zápas: 5:2, postúpil Real/

MADRID. Deportivo La Coruña, AS Rím, FC Barcelona a tiež FC Liverpool otočili v play off Ligy majstrov dvojzápas, hoci prvý duel prehrali aspoň o tri góly.

Liverpoolu sa to podarilo pred štyrmi rokmi, keď po prehre 0:3 na štadióne Camp Nou dokázal na Anfield Road zdolať Barcelonu 4:0.

V konfrontácii s ďalším španielskym gigantom sa však už podobne magický večer nezopakoval. Po domácej prehre 2:5 neuspel Liverpool ani na pôde Realu Madrid, kde po góle Karima Benzemu prehral 0:1.

Obe mužstvá v zápase nevyužili niekoľko dobrých gólových príležitostí, a tak museli diváci na gól čakať až do 79. minúty. Brazílčan Vinícius Júnior prepasíroval loptu na francúzskeho kanoniera a ten sa nemýlil.

Real Madrid uspel v repríze minuloročného finále a je jediným španielskym tímom vo štvrťfinále aktuálnej edície milionárskej súťaže.

Štatistiky zápasu Real Madrid - FC Liverpool.
Štatistiky zápasu Real Madrid - FC Liverpool. (Autor: SofaScore)

Priebeh zápasu FC Liverpool - Real Madrid

Na Santiagu Bernabeu síce v prvom dejstve góly nepadli, no o šance nebola núdza. Prvú mal už v 7. minúte Darwin Nunez, po prihrávke Mohameda Salaha však namieril len do Thibauta Courtoisa.

Potom prišla silná desaťminútovka domácich, no Viniciusa vychytal brankár, Eduardo Camavinga napálil do brvna a Luka Modrič tesne nad.

V závere polčasu sa predviedol ešte dvakrát Courtois pri strelách Nuneza a Codyho Gakpa. Obe strely reflexívne vyrazil na rohový kop.

Po prestávke už mali hernú prevahu i šance v podstate len domáci hráči a po hodine hry mohli potvrdiť postup, no Federicovi Valverdemu a Karimovi Benzemovi chýbala presnosť v zakončení.

Druhý menovaný sa dočkal v 79. minúte, keď mu v páde prihral Vinicius a Francúz už len doklepol loptu do siete. Pri góle sa poranil a tak ho tréner vzápätí pre istotu stiahol z hry. V závere sa duel už iba dohrával.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Liverpool nezopakoval magický večer, s Realom prehral aj v odvete