Hrozná sezóna Ajaxu pokračuje. Ultras ho posielajú do druhej ligy

Futbalisti Ajaxu Amsterdam, zľava Steven Bergwijn a Branco van den Boomen.
Futbalisti Ajaxu Amsterdam, zľava Steven Bergwijn a Branco van den Boomen. (Autor: Reuters)
Sportnet|29. okt 2023 o 16:45

Ajax má päť bodov a v tabuľke je posledný.

BRATISLAVA. Ajax Amsterdam zažíva katastrofálny vstup do sezóny.

Po ôsmich kolách býval v predošlých ročníkoch na prvých miestach tabuľky Eredivisie, no dnes je realita taká, že je presne na opačnom konci.

Ajax, ktorý je 36-násobným holandským šampiónom, vyhral zatiaľ len nad Heraclesom (4:1) a s piatimi bodmi je na poslednom mieste. A nič na tom nemení fakt, že predposledný Utrecht odohral o dva zápasy viac.

V nedeľu síce Ajax po polčase viedol na pôde PSV Eindhoven 2:1, no po zmene strán ho domáci prevalcovali a triumfovali po výsledku 5:2.

Mexičan Hirving Lozano po skoro siedmich rokoch strelil hetrik a najväčšou mierou sa podieľal na tom, že Ajax prvýkrát v Eredivisie prehral päťkrát po sebe.

Navyše, vo všetkých súťažiach nevyhral v desiatom súboji po sebe (tri remízy a sedem prehier, pozn.) a poslední sú aj vo svojej skupine Európskej ligy.

Fanúšikovia Ajaxu, tzv. ultras, počas zápasu s PSV vytiahli transparent, na ktorých bola vypísaná negatívna ligová séria. Navyše, pod tým bol hešteg Road to KKD, teda cesta do Eerste Divisie, čo je druhá najvyššia súťaž.

PSV je v úplne inej situácii. V desiatich zápasoch nazbieralo maximálny počet 30 bodov a má päťbodový náskok pred Alkmaarom, ktorý odohral o zápas menej.

Tabuľka Eredivisie

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Eredivisie»Hrozná sezóna Ajaxu pokračuje. Ultras ho posielajú do druhej ligy