Kováčik o Calzonovi: Vždy je lepšie dohodnúť sa, výnimka pre Neapol platí do konca sezóny

Francesco Calzona a Ján Kováčik
Francesco Calzona a Ján Kováčik (Autor: SITA)
Titanilla Bőd|20. feb 2024 o 17:55

Šéf Slovenského futbalového zväzu reaguje na angažmán Francesca Calzonu v Neapole.

Tréner Francesco Calzona kývol na ponuku talianskeho klubu SSC Neapol a už v stredu ho povedie v zápase Ligy majstrov proti FC Barcelona.

Šéf Slovenského futbalového zväzu JÁN KOVÁČIK vysvetlil, čo znamená tento vývoj pre slovenskú futbalovú reprezentáciu, ktorá sa pod vedením talianskeho trénera chystá na EURO 2024.

Už pred posledným zápasom kvalifikácie na jeseň minulého roka sa v Taliansku špekulovalo o tom, že o trénera Calzonu má záujem Neapol. V čom bola teraz situácia iná ako vtedy?

Nikdy nereagujeme na špekulácie. Teraz, konkrétne v nedeľu 18.2., prišla oficiálna žiadosť od SSC Neapol. 

Ako vyzerali rokovania? Kontaktoval vás najprv tréner Calzona, alebo Neapol?

Kontaktoval ma Francesco Calzona s tým, že ho oslovil klub. Následne prišiel oficiálny email od výkonného riaditeľa Neapola. Tréner si vyžiadal náš súhlas, aby mohol vôbec s Neapolom rokovať na základe oficiálnej žiadosti. Nerobil teda nič za naším chrbtom.

Nedávno ste sa na túto tému vyjadrili takto: „Tréner má so SFZ platnú zmluvu do konca júna a v jej zmysle nie je skrátka možné, aby sa v tomto čase venoval čomukoľvek inému." Čo sa medzitým zmenilo?

Nezmenilo sa nič, čo sa týka zmluvných podmienok. Bez nášho súhlasu by to nebolo možné. Vo futbale, a nielen v našom, však občas dochádza k výnimočným situáciám.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kováčik o Calzonovi: Vždy je lepšie dohodnúť sa, výnimka pre Neapol platí do konca sezóny