Feyenoord s Hanckom chce odplatiť prehru Rímu, Sevilla vyzve Manchester United

David Hancko (vľavo), Feyenoord.
David Hancko (vľavo), Feyenoord. (Autor: Reuters )
TASR|13. apr 2023 o 00:00

Európska liga začína úvodnými štvrťfinálovými zápasmi.

BRATISLAVA. Futbalisti Feyenoordu Rotterdam majú príležitosť pomstiť sa AS Rím za prehru, ktorú utrpeli v minulej sezóne vo finále Európskej konferenčnej ligy (EKL).

Obe mužstvá tentokrát na seba narazia vo štvrťfinále Európskej ligy, prvý súboj sa odohrá vo štvrtok 13. apríla o 18.45 h. V obrane domácich by nemal chýbať slovenský reprezentačný obranca Dávid Hancko.

Od 21.00 h sa potom odohrajú stretnutia Juventus Turín - Sporting Lisabon, Bayer Leverkusen - Union Saint-Gilloise a Manchester United - FC Sevilla.

Európska liga - 1. zápasy štvrťfinále

18.45 h Feyenoord Rotterdam - AS Rím

21.00 h Juventus Turín - Sporting Lisabon

21.00 h Bayer Leverkusen - Union Saint-Gilloise

21.00 h Manchester United - FC Sevilla

Pre Rím to môže byť cesta do Ligy majstrov

Feyenoordu sa v prebiehajúcej sezóne darí. Pred týždňom síce vypadol z domáceho pohára po prehre s Ajaxom Amsterdam, no v Eredivisie ťahá sériu ôsmich triumfov a na čele tabuľky má pred Ajaxom náskok ôsmich bodov.

Suverénne tak smeruje za prvým ligovým titulom od roku 2017. "Bude to duel s príchuťou pomsty?

Samozrejme, na finále EKL nespomíname v dobrom," priznal tréner Feyenoordu Arne Slot, ktorý však podľa webstránky klubu pripustil, že jeho mužstvo nebude proti "vlkom" favoritom: "Rimania cez leto posilnili mužstvo. My máme úplne nový kolektív v porovnaní s minulou sezónou."

Rimanom by sa úspech v Európske lige zišiel, keďže odmenou za triumf je aj miestenka do Ligy majstrov v budúcom ročníku. V domácej lige zvádzajú o účasť v najprestížnejšej súťaži tuhé boje, aktuálne držia 3. priečku, no iba o dva body pred piatym Interom Miláno.

"Táto sezóna je pre nás náročná. V Európskej lige sme už vyradili dvoch silných súperov - Salzburg a San Sebastian. Stále však v súťaži zostalo veľa popredných tímov," vyhlásil kouč Rimanov Jose Mourinho podľa uefa.com.

Sevilla myslí pozitívne

Aj ďalší taliansky zástupca bude mať motiváciu uspieť. Juventusu Turín patrí po odpočte bodov pre falšovanie záznamov v Serii A momentálne 7. miesto a narazí na Sporting Lisabon.

"Čaká nás mladé mužstvo, ale dobré. Sú technicky veľmi dobre vybavení a budú hrať s entuziazmom," zhodnotil súpera kouč "starej dámy" Massimiliano Allegri.

Pozornosť bude pútať aj súboj medzi Manchestrom United a FC Sevilla. Šesťnásobným šampiónom Európskej ligy sa však aktuálne nedarí na domácej scéne, v La Lige Sevillčanom patrí až 13. miesto.

United v Premier League tiež zaostávajú za predsezónnymi očakávaniami, no majú za sebou dve víťazstvá a v tabuľke sú štvrtí. "V tejto súťaži sme triumfovali šesťkrát za uplynulých 20 rokov.

Myslím si, že vieme, ako sa správať v náročných dueloch. United môžeme vnímať ako favoritov, no nám sa vrátili po zranení viacerí hráči a máme dôvod myslieť pozitívne," odmietol vopred zložiť zbrane športový riaditeľ španielskeho klubu Monchi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Feyenoord s Hanckom chce odplatiť prehru Rímu, Sevilla vyzve Manchester United