Kolín s Dudom ide do Česka, Slavia má náročnú situáciu

Ondrej Duda a futbalisti Kolína.
Ondrej Duda a futbalisti Kolína. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. okt 2022 o 00:00

Pozrite si program Európskej konferenčnej ligy vo štvrtok.

BRATISLAVA. Futbalisti 1. FC Kolín v kádri so slovenským stredopoliarom Ondrejom Dudom i hráči Slavie Praha budú vo štvrtok bojovať v Európskej konferenčnej lige o udržanie si šance na postup do ďalších bojov.

Lech Poznaň so slovenským stopérom Ľubomírom Šatkom si naopak za istých okolností môže vybojovať miestenku vo vyraďovačke už v 5. kole.

Kolín je v tabuľke D-skupiny momentálne na nepostupovej tretej priečke a ak prehrá na ihrisku Slovácka a druhé Nice uspeje v domácom súboji s lídrom Partizanom Belehrad, bude už mimo hry o postup.

Bundesligista prehral v EKL oba predchádzajúce súboje s Partizanom a výrazne si tak skomplikoval situáciu v skupine. Slovácko ako debutant v pohárovej Európe naposledy oživilo šance triumfom v Nice 2:1, pod čo sa gólom podpísal aj slovenský legionár Michal Tomič.

Slavia Praha síce v G-skupine v doterajšom priebehu herne nesklamala, vyťažila však zatiaľ jediné víťazstvo a v tabuľke je tretia so štyrmi bodmi. Ak vyjde naprázdno na pôde kosovského Ballkani a Sivasspor neprehrá doma s Klužom, už stratí možnosť postúpiť.

"Zošívaní" sa na dôležitý duel naladili jasným triumfom v derby nad Spartou, k čomu gólom prispel aj Jakub Hromada. Slovenský stredopoliar však na súpiske pre EKL nefiguruje a jeho krajan Ivan Schranz je zranený.

"Všetci vieme, že musíme zvládnuť tento i posledný zápas doma so Sivassporom. Po víťaznom derby tam cestujeme s lepšou náladou, ale bohužiaľ vieme, že Hromada a Jurečka nie sú na európskej súpiske, čo sa teraz ukazuje ako veľká škoda.

Musíme si s tým poradiť," povedal pre klubový web asistent trénera Slavie Zdeněk Houštecký.

V sľubnej pozícii je pred záverečnými dvoma kolami v C-skupine Poznaň. Lechu patrí druhá priečka za doteraz suverénnym Villarrealom a ak sa mu podarí vyhrať vo Viedni s Austriou a zároveň Hapoel Beer Ševa nezaboduje naplno na ihrisku Villarrealu, poľský tím už bude mať vo vrecku miestenku do ďalšej fázy súťaže.

Konferenčná liga - 5. kolo - štvrtok:


A-skupina:

18.45 ACF Fiorentina - Istanbul Başakşehir

21.00 Heart of Midlothian - RFS Riga

B-skupina:

18:45 RSC Anderlecht - FCSB

21.00 West Ham United - Silkeborg IF

C-skupina:

18.45 Villarreal CF - Hapoel Beer Sheva

18.45 Austria Viedeň - Lech Poznaň

D-skupina:

18.45 1. FC Slovácko - 1. FC Kolín

18.45 OGC Nice - Partizan Belehrad

E-skupina:

18.45 FC Vaduz - AZ Alkmaar

21.00 SC Dnipro-1 - Apollon Limassol /v Košiciach/

F-skupina:

21.00 Molde FK - Djurgardens IF

21.00 Shamrock Rovers - KAA Gent

G-skupina:

21.00 FC Ballkani - Slavia Praha

21.00 Sivasspor - CFR Kluž

H-skupina:

21.00 ŠK Slovan Bratislava - FC Pjunik Jerevan

21.00 FC Bazilej - VMFD Žalgiris Vilnius

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Kolín s Dudom ide do Česka, Slavia má náročnú situáciu