Predalo sa už 18-tisíc lístkov. Slovan chce zdolať Bazilej aj doma

Jaba Kankava (v strede) v zápase FC Bazilej - ŠK Slovan Bratislava.
Jaba Kankava (v strede) v zápase FC Bazilej - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. okt 2022 o 11:02

Zopakuje Slovan skvelý výkon zo Švajčiarska?

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa vo štvrtok pokúsia napodobniť víťazstvo v H-skupine Európskej konferenčnej ligy (EKL) z minulého týždňa.

Na Tehelnom poli privítajú FC Bazilej, ktorý zdolali na ich pôde po góloch Lukáša Pauscheka a Alexandara Čavriča 2:0. Duel sa začne o 18.45 h a v priamom prenose ho ponúkne RTVS Šport.

Zopakujú výkon zo Švajčiarska?

Slovan v doterajších troch vystúpeniach v skupinovej fáze EKL nazbieral štyri body.

Po domácej remíze 0:0 zo Žalgirisom Vilnius prišla prehra 0:2 na pôde Pjuniku Jerevan a po nej aj personálne zemetrasenie vo vedení klubu úradujúceho majstra.

Slovanisti nezdar odčinili vo Švajčiarsku. Slovenský majster však po triumfe na bazilejskom Štadióne sv. Jakuba zaznamenal hladkú prehru v domácej súťaži.

V Trenčíne nestačil na domácich 0:4, no napriek tomu sa udržal na čele tabuľky vo Fortuna lige.

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. nechal oddychovať viaceré opory, Džaba Kankava, Juraj Kucka či Aleksandar Čavrič nastúpili až od druhého polčasu, no Slovan sa nedokázal presadiť.

Bude vypredané?

Domáci sa budú môcť na Tehelnom poli opäť oprieť o päťcifernú návštevu. V stredu sa počet predaných vstupeniek blížil k 18-tisíc, klub však očakáva, že sa hľadisko môže zaplniť až do posledného miesta.

Program skupiny H

18:45 ŠK Slovan Bratislava - FC Bazilej

/rozhodujú: Bojko - Maťaš, Kucev (všetci Ukrajina)/

21:00 Žalgiris Vilnius - Pjunik Jerevan

Hostia figurujú stále na čele skupiny a aj v Bratislave budú v pozícii favorita duelu. V druhom stretnutí nastúpi litovský Žalgiris Vilnius, ktorý získal doteraz len jeden bod, proti arménskemu Pjuniku Jerevan. Ten je v tabuľke pred Slovanom o dva body.

Bazilej uplynulý víkend vo švajčiarskej lige prehral na ihrisku Lugana 0:1, keď sa v 33. minúte presadil Francúz Hicham Mahou.

Po zlepšených výkonoch tak zaznamenal tretí neúspech v sezóne, čo ho dostalo v tabuľke najvyššej súťaže na priebežné 7. miesto s jedenásťbodovým mankom na lídra Young Boys Bern, má však k dobru jeden zápas.

Konferenčná liga - tabuľka skupiny H

Nastúpi aj Duda, Slavia chce odčiniť prehru

Futbalisti 1. FC Kolín v kádri so slovenským stredopoliarom Ondrejom Dudom chcú v 4. kole odplatiť Partizanu Belehrad domácu prehru 0:1.

Srbský tím sa po triumfe na pôde nemeckého bundesligistu vyšvihol na čelo tabuľky D-skupiny o skóre pred OGC Nice. Kolín stráca na vedúce duo bod.

Domáce zaváhanie sa bude usilovať odčiniť aj Slavia Praha, ktorá pred týždňom bez zraneného slovenského reprezentanta Ivana Schranza podľahla v Edene rumunskému Klužu 0:1.

Vo vyrovnanej G-skupine majú všetky štyri tímy na konte štyri body. Vedie kosovský FC Ballkani o skóre pred tureckým Sivasporom, Slaviou a Klužom.

"V Kluži nás čaká dôležitý zápas, ktorý chceme vyhrať. Vieme, že na tohto súpera máme. Doma sme boli lepší, ale zlyhali sme v koncovke a Kluž nám dal z jedinej šance gól," uviedol pre klubový web Slavie brankár Ondřej Kolář.

Lech Poznaň so slovenským stopérom Ľubomírom Šatkom sa predstaví sa štadióne izraelského Hapoelu Beer Ševa, doma uhral bezgólovú remízu.

Poľský tím je v tabuľke C-skupiny zatiaľ druhý za suverénnym Villarrealom. "Žltá ponorka" ešte nestratila ani bod a v prípade triumfu na ihrisku Austrie Viedeň môže v predstihu oslavovať postup do vyraďovacej časti.

Konferenčná liga - program, štvrtok 13. október

A-skupina:

18.45 Basaksehir Istanbul - RFS Riga

18.45 ACF Fiorentina - Heart of Midlothian

B-skupina:

21.00 FCSB - Silkeborg IF

21.00 West Ham United - RSC Anderlecht Brusel

C-skupina:

18.45 FK Austria Viedeň - Villarreal CF

21.00 Hapoel Beer Ševa - Lech Poznań

D-skupina:

18.45 Partizan Belehrad - 1. FC Kolín

21.00 OGC Nice - 1. FC Slovácko

E-skupina:

18.45 Apollon Limassol - AZ Alkmaar

21.00 FC Vaduz - SC Dnipro-1

F-skupina:

18.45 Djurgardens IF - KAA Gent

21.00 Shamrock Rovers FC - Molde FK

G-skupina:

18.45 CFR Kluž - SK Slavia Praha

21.00 FC Ballkani - Sivasspor

H-skupina:

18.45 ŠK Slovan Bratislava - FC Bazilej

21.00 VMFD Žalgiris Vilnius - FC Pjunik Jerevan

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Predalo sa už 18-tisíc lístkov. Slovan chce zdolať Bazilej aj doma