VIDEO: Slovácko to odsúdilo. Český fanúšik hodil pivo po brankárovi Ligue 1

Brankár po zásahu spadol na zem.
Brankár po zásahu spadol na zem. (Autor: Repro - twitter - Trójkolorowa Piłka)

Zápas zase rozhodla hrubá chyba českého gólmana.

BRATISLAVA. Podobné momenty na futbalové ihriská rozhodne nepatria. Zápas Európskej konferenčnej ligy (EKL) medzi Slováckom a Nice na niekoľko sekúnd prerušili.

V 59. minúte jeden z domácich fanúšikov hodil do brankára hostí plný plastový pohár s pivom. Poliak v bráne francúzskeho tímu Marcin Bulka sa zložil k zemi a bol celý mokrý.

Situácia sa udiala za stavu 1:0 pre účastníka Ligue 1.

Brankár hostí dlho odkopával loptu od brány, čo sa nepáčilo skalným fanúšikom Slovácka za jeho bránou. Jeden z nich neudržal nervy.

„Veľmi nepríjemné, stávať by sa to nemalo. Ide o zdravie. Je mi ľúto ich brankára. Neviem, ako veľmi to bolelo, ale fanúšikovia by nemali na ihrisko nič hádzať,“ povedal pre sport.cz brankár Slovácka Filip Nguyen.

Situáciu odsúdil aj tréner Slovácka na pozápasovej tlačovej konferencii.

Dúfajú, že im nezavrú štadión

„Toto do futbalu nepatrí a nemá to s ním nič spoločné. Pre náš klub to bude teraz znamenať obrovskú pokutu. A ten, čo to urobil, by si to mal uvedomiť," apeloval Martin Svědík.

„Ja mám našich fanúšikov rád. Je super ako nás podporujú, ale toto bola chyba jedinca a mal by byť podľa mňa za to potrestaný," doplnil tréner Slovácka.

VIDEO: Tréner Martin Svědík po zápase Slovácko - Nice

Incidentom sa bude zaoberať UEFA. Nespratnosť fanúšikov dokazuje, že Nice aktuálne takisto pyká za výtržnosti svojich fanúšikov v úvodnom kole skupiny s Kolínom.

V Česku obsadili sektor hostí deti, druhý vzájomný zápas vo Francúzsku sa bude hrať pred prázdnymi tribúnami.

„Dúfam, že postih nebude veľký a nebudeme mať v najbližšom zápase zavretý štadión. Hneď sme sa snažili fanúšikom povedať, aby sa upokojili. Našťastie to nebolo sklo, i keď plastový pohár bol plný,“ konštatoval po zápase útočník Slovácka Ondřej Mihálik.

Skóre už zostalo nezmenené, jediný gól zápasu strelil v 54. minúte Nicolas Pepe. V tomto prípade bol v hlavnej úlohe domáci brankár.

Lacný gól brankára

Gólmanovi Slovácka ľahká strela spoza šestnástky poskočila pomedzi nohy kúsok za bránkovú čiaru.

„Urobil som chybu, takýchto striel chodí stovky. Dúfal som, že rozhodca gól neuvidí. Musel by byť ale slepý,“ hovoril Filip Nguyen pre isport.cz.

Lopta mu prešla pomedzi nohy až do brány.
Lopta mu prešla pomedzi nohy až do brány. (Autor: Repro Twitter.com)

Po zápase ho utešoval aj slávny brankár Kasper Schmeichel. Skúsený Dán si zápas na českej pôde odsedel na lavičke Nice.

„Musím to hodiť za hlavu, minulosť nezmením,“ opakoval.

„Potrebujem sa koncentrovať na budúcnosť. Určite to spoluhráčom vrátim. Príde moja šanca, aby som bol stopercentne pripravený tímu pomôcť,“ dodal smoliar Nguyen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»VIDEO: Slovácko to odsúdilo. Český fanúšik hodil pivo po brankárovi Ligue 1