Zlé správy pre Leverkusen. Bayernu sa pred šlágrom o prvé miesto vrátia hneď traja hráči

Joshua Kimmich v drese Bayernu Mníchov.
Joshua Kimmich v drese Bayernu Mníchov. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. feb 2024 o 14:15

Otázny naďalej ostáva štart Manuela Neuera.

MNÍCHOV. Traja hráči pribudnú na súpisku Bayernu Mníchov pred sobotňajším dôležitým súbojom na trávniku Leverkusenu v najvyššej nemeckej futbalovej súťaži.

Stopér Kim Min-jae sa vráti z Ázíjského pohára, kde s tímom Kórejskej republiky postúpil do semifinále.

K dispozícii budú aj francúzsky obranca Dayot Upamecano a nemecký stredopoliar Joshua Kimmich, ktorí boli predtým zranení.

Na listine maródov zatiaľ zostáva brankárska jednotka Bavorov Manuel Neuer.

Kapitán má problémy s kolenom, od štvrtka začal iba s ľahkým bežeckým tréningom, ale tréner Thomas Tuchel úplne nevylučuje jeho prítomnosť na ihrisku.

"Dávame mu čas do soboty 17.00 h. Potom očakávame jeho rozhodnutie. Ak nebude môcť chytať, nahradí ho Sven Ulreich," povedal Tuchel.

Nadchádzajúci súboj o prvé miesto v I. bundeslige (začne sa v sobotu o 18.30 h) je v Nemecku jeden z najočakávanejších v sezóne.

Leverkusen aktuálne vedie o 2 body pred Mníchovom, takže hostia potrebujú víťazstvo na to, aby sa dostali na čelo tabuľky.

Tréner Tuchel si veľmi dobre uvedomuje, že najbližší súper Bayernu neprehral už v 30 zápasoch za sebou v tejto sezóne vo všetkých súťažiach, v ktorých účinkoval.

Jedným z nich bol aj prvý vzájomný duel oboch tímov v aktuálnom ročníku bundesligy, ktorý sa v septembri skončil v Mníchove deľbou bodov (2:2).

"Bude to zápas o tom, aby sa konečne vyložili karty na stôl. Oba tímy majú veľkú motiváciu vzhľadom na dôležitosť zápasu z pohľadu celej sezóny.

Očakávam, že Leverkusen bude mať podporu naprieč celým Nemeckom od fanúšikov, ktorí nechcú po dvanásty raz za sebou vidieť Bayern ako víťaza bundesligy," vyhlásil Tuchel.

Bayern určite nebude môcť rátať s ďalšími tromi zranenými hráčmi. Mimo zostavy budú útočníci Kingsley Coman a Serge Gnabry ako aj ľavý obranca Alphonso Davis, ktorý má natiahnuté väzy v kolene.

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Zlé správy pre Leverkusen. Bayernu sa pred šlágrom o prvé miesto vrátia hneď traja hráči