Prešov je silnejší ako na jeseň, tvrdí tréner. Prišiel aj brankár, ktorý bol v Manchestri

Momentka z prípravného zápasu Prešov - Lipany.
Momentka z prípravného zápasu Prešov - Lipany. (Zdroj: Facebook / FC Tatran Prešov, Autor: V. Zamborský)
Titanilla Bőd|23. feb 2024 o 19:00

Tatran odohral desať prípravných zápasov.

PREŠOV, BRATISLAVA. Pred rokom boli po jeseni prví, postup im však napokon nevyšiel. Skončili na druhom mieste a v baráži neuspeli proti Zlatým Moravciam.

1. FC Tatran Prešov zimoval v aktuálnej sezóne II. lige na druhom mieste a na vedúce Komárno stráca sedem bodov. Počas zimnej prípravy prišli do klubu zaujímavé posily a tréner Marek Petruš verí, že jeho mužstvo zdramatizuje boj o prvé miesto.

Prešov začal zimnú prípravu ako prvý z druholigových celkov a odohral dovedna desať prípravných zápasov.

V generálke s Liptovským Mikulášom prehral 2:3.

„Príprava prebehla podľa predstáv, v domácich podmienkach na kvalitnej umelej tráve v Prešove. Prialo nám aj počasie. Veľmi ma teší príchod hráčov. O týchto futbalistov som mal veľký záujem, poznám ich a verím, že prinesú kvalitu do mužstva,“ uviedol pre Sportnet Petruš.

Zaujímavé posily

Do Prešova sa vrátilo zopár odchovancov. Jedným z nich je brankár Alex Fojtíček, ktorý má za sebou aj slávny angažmán v Manchestri United. „Vytvorí konkurenciu pre Maksyma Kuchynského. Veľmi rád som privítal túto alternatívu,“ poznamenal tréner.

Jozef Špyrka v minulosti z Prešova odišiel do Pohronia a odtiaľ sa dostal do Podbrezovej. „Verím, že nám pomôže. Svoju kvalitu ukazoval aj v prípravných zápasoch,“ vravel Petruš.

Je späť aj Daniel Pavúk. „Je to tiež môj prešovský odchovanec. Hral v Podbrezovej, odtiaľ som si ho zobral do Michaloviec pri mojej krátkej anabáze. Keďže sa mu tam nedarilo a z mojej strany bol záujem, som rád, že prijal našu ponuku. Zvýši konkurenciu na poste hrotového útočníka,“ vysvetľoval kouč Tatrana.

Dobre pozná aj Adriána Káčeríka, ktorého trénoval v Liptovskom Mikuláši a tentoraz prichádza na hosťovanie z Banskej Bystrice. „Mali sme deficit krajných ofenzívnych hráčov. Adrián v prípravných zápasoch vyzeral na ihrisku veľmi dobre,“ poznamenal Petruš.

Ďalšou posilou je Brazílčan Arthur Legnani. „Na jeseň mal v drese Myjavy zaujímavé čísla, dal päť gólov a mal aj podobný počet asistencií,“ vravel o ňom tréner.

„Mali by sme byť silnejší ako v jesennej časti,“ tvrdí Marek Petruš.

Sústredení na defenzívu

V príprave sa stretol Tatran s jediným ligistom, Podbrezovej podľahol 1:2. „Mal som v pláne hrať s viacerými mužstvami z najvyššej súťaže, ale keďže sa liga začínala skôr, než druhá liga, tak súperi mali už svoje zahraničné sústredenia. Prevažne sme teda hrali s druholigistami, kvalitný zápas sme odohrali v Poľsku s Nowym Saczom,“ poznamenal tréner Tatrana.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Prešov je silnejší ako na jeseň, tvrdí tréner. Prišiel aj brankár, ktorý bol v Manchestri