Anglicko
Anglicko
EURO 2024
25.06.2024, Skupina C
0 - 0
Slovinsko
Slovinsko

Angličania chcú umlčať kritikov. Šancu na postup živí aj Slovinsko

Jude Bellingham oslavuje gól v zápase Anglicko - Srbsko na EURO 2024
Jude Bellingham oslavuje gól v zápase Anglicko - Srbsko na EURO 2024 (Autor: TASR/AP)
TASR|25. jún 2024 o 00:00

Anglicko v doterajších zápasoch herne nedominovalo.

KOLÍN NAD RÝNOM. Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Harry Kane verí v triumf svojho tímu v záverečnom dueli základnej skupiny C na EURO v Nemecku.

Do súboja proti Slovinsku vstúpia obhajcovia striebra ako líder "céčka" so štyrmi bodmi. Angličania však ešte nemajú postup definitívne zaručený a Slovinci sa po dvoch remízach hotujú prekvapiť. Stretnutie je na programe v utorok o 21.00 h v Kolíne nad Rýnom.

Jeden z topfavoritov dosiaľ na šampionáte herne nepresvedčil, po úvodnom víťazstve nad Srbskom (1:0) iba remizoval s Dánskom 1:1.

Podľa Kanea je však lepšie čeliť problémom v úvode šampionátu, ako v jeho neskorších fázach.

Anglicko - Slovinsko

C-skupina, 3. kolo

Utorok 25. júna, 21.00 h

/RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnom/

Rozhodca: Clement Turpin (Fr.)

"Môžete vyhrať prvé dva zápasy aj o tri góly a necháte sa uniesť, pretože každý hovorí, že zvíťazíte. Potom narazíte na nejaké ťažkosti v prvom vyraďovacom dueli a z turnaja ste vonku.

Nemyslím si, že je zlé prejsť si na začiatku trochu ťažším obdobím, zlepší to vaše sústredenie. Absolútne veríme, že v utorok vyhráme," vyhlásil Kane podľa AFP.

Kanonier sa zároveň zastal trénera Garetha Southgatea, na ktorého sa zniesla vlna kritiky: "Nemôžem o ňom hovoriť s väčším uznaním za to, čo urobil pre tento tím a národ.

To, kde sme boli predtým a kde sme teraz, sa nedá porovnávať. Vždy sa nájdu ľudia, ktorí ho kritizujú alebo o ňom pochybujú, ale jeho výsledky hovoria samé za seba." Pred duelom so Slovinskom situáciu upokojoval aj brankár Jordan Pickford.

"Proti Dánsku sme mohli byť lepší, ale sme stále na čele skupiny, stále je to v našich rukách. Myslím si, že mimo tímu panuje väčší nepokoj ako u nás. Nemáme žiadne obavy a neprepadáme panike," uviedol pre portál uefa.com.

Southgate si uvedomuje, že výkony jeho zverencov sa musia zlepšiť. "Potrebujeme trochu viac disciplíny a vyrovnanosti. Tiež musíme viac veriť kvalite, ktorou disponujeme.

Musíme byť pripravení na výzvy, ktoré Slovinsko prinesie a dať si pozor na niektorých veľmi dobrých hráčov v jeho ofenzíve," skonštatoval anglický kouč.

Slovinci naposledy prehrali ešte v novembrovom kvalifikačnom stretnutí s Dánskom (1:2), teraz na šampionáte prišli o víťazstvo nad Srbskom až v nadstavenom čase. V tabuľke majú rovnako ako Dánsko dva body.

"Proti Srbsku sme možno poľavili v koncentrácii, no aj tak som na hráčov hrdý za ich neuveriteľné srdce.

Teraz nás čaká posledný skupinový zápas a obraciame naše myšlienky na Anglicko. To je síce jasný favorit, ale to bolo aj Dánsko a Srbsko. Musíme zdvihnúť hlavy a pripraviť sa," vyhlásil pred zápasom kouč Matjaž Kek.

Predpokladané zostavy

Anglicko: Pickford - Walker, Stones, Guéhi, Trippier - Gallagher, Bellingham, Rice - Foden, Kane, Saka

Slovinsko: Oblak - Karničnik, Drkušič, Bijol, Janža - Stojanovič, Elšnik, Gnezda Čerin, Mlakar - Šporar, Šeško

Tabuľka skupiny C na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Angličania chcú umlčať kritikov. Šancu na postup živí aj Slovinsko