Legenda United rezignovala: Sú tak mimo, že je to neuveriteľné

Ronaldo smúti.
Ronaldo smúti. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|6. nov 2021 o 20:20

Manchester United straší skóre 0:7.

BRATISLAVA. Legendárny kapitán Manchestru United Roy Keane sa v televíznom štúdiu tváril rezignovane. „Už roky nadávam na týchto chlapcov - vzdávam sa. Vzdávam to s týmito hráčmi,“ vravel pre Sky Sports. 

„Sú to elitní hráči, reprezentanti. Nerozumiem tomu, ako bránia. Vzdávam to,“ zopakoval niekdajší hráč klubu z Old Trafford.

Slávny Manchester United v sobotu opäť zlyhal. Opäť proti veľkému súperovi a opäť na domácom štadióne. V zápase 11. kola Premier league prehral s mestským rivalom City po bezduchom výkone 0:2. 

„Rozdiel triedy a to vo všetkom. Boli to muži proti chlapcom. United sú tak mimo, že je to neuveriteľné,“ pokračoval Keane. 

Horšie ako proti Liverpoolu

Už po hodine hry odchádzali z kultového štadión Old Trafford stovky znechutených fanúšikov. Podobne ako pred dvoma týždňami po prehre 0:5 s Liverpoolom. 

„Úplne chápem, prečo fanúšikovia odchádzajú po hodine a ja som vždy kritický k predčasným odchodom fanúšikov,“ povedal Keane. 

Aj proti City mohli United prehrať rovnakým výsledkom. Hostia mali šancí neúrekom. Dominovali vo všetkom. 

"Bol to horší pocit ako v zápase s Liverpoolom,“ vyhlásil Keane.

Domácich zachránil brankár David de Gea, ktorých zneškodnil minimálne tri veľké šance a tiež rozhodca, ktorý prehliadol jasný faul. Hosťom tak odoprel penaltu.

Nemajú na to, aby hrali za United

Keana zaujal pohľad na útočníka Manchestru City Phila Fodena, ktorý robil rozhovor pre televíznu stanicu. 

"Pozerám sa na to tak, že po derby by ste mali byť vyšťavení, mali by ste byť vyčerpaní a bez energie. Rozprával sa tam, ako keby mal tréningový zápas,“ nechápal Keane.

(Autor: SofaScore)

Môže to ešte tréner Ole Gunnar Solskjaer ustáť? V britských médiách sa už dlho prepiera jeho neistá pozícia v klube a čoraz vyšší tlak na jeho osobu.

„Myslím si, že Ole bude pod väčším tlakom ako po zápase s Liverpoolom. Ide o spôsob, akým prehrali,“ myslí si Keane. 

Ironicky ľutoval hráčov Manchestru United. "Chýba im kvalita, najmä v strede poľa. Chcel by som ísť tvrdo do hráčov, ale dnes mi ich bolo ľúto. Jednoducho nemajú na to, aby hrali za United,“ dodal Keane.

Posledné dva zápasy doma, 0:7

Tiež naznačil, že trénerovi United nezávidí. 

"Idete do zápasu a vidíte v autobuse. Sú tam Luke Shaw, Harry Maguire, Fred. Vaša práca závisí od týchto chlapcov? Ste v problémoch. Tento tím nemá osobnosť,“ doplnil Keane.

Jedinou výnimkou je podľa neho Cristiano Ronaldo. Sám však na všetko nestačí. 

„Ole Gunnar Solskjaer nemôže pokračovať ako manažér Man United a ostatní v klube musia tiež okamžite odísť,“ napísal denník Manchester Evening News. 

United prehral posledné dva zápasy na domácom štadióne so skóre 0:7. Z posledných šiestich ligových zápasov prehral až štyri. 

Solskjaer ešte donedávna cítil podporu fanúšikov, keď na štadióne vyvolávali jeho meno. V sobotu však časť z nich už naňho bučala a pískala.

Solskjaer zdôraznil, že nemieni odstúpiť. "S klubom neustále vediem dobrú komunikáciu, ktorá je otvorená a úprimná. Pracujem pre Man United, chcem preň to najlepšie. Pokiaľ som tu, chcem to zlepšiť," skonštatoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Legenda United rezignovala: Sú tak mimo, že je to neuveriteľné