Sympatický výkon druholigistu. Trnava odpadávala kondične, no postúpila

Momentka zo zápasu Slovnaft Cupu MŠK Považská Bystrica - FC Spartak Trnava.
Momentka zo zápasu Slovnaft Cupu MŠK Považská Bystrica - FC Spartak Trnava. (Autor: Michal Kolek)
Ivan Mriška|1. nov 2023 o 15:21

Futbalový sviatok na Považí sledovalo 2 750 divákov.

Slovnaft Cup - 4. kolo

Považská Bystrica - Spartak Trnava 1:2 (0:1)

Góly: 62. Gerebenits – 16. Ofori, 66. Daniel.

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Keď Roland Gerebenits po hodine hry dotlačil loptu do siete, štadión v Považskej Bystrici takmer explodoval.

Na Považí sa konal veľký futbalový sviatok. Vo štvrtom kole tam pricestoval Spartak Trnava, víťaz posledných dvoch ročníkov.

Rekordná návšteva, akú si zrekonštruovaný štadión v Považskej Bystrici nepamätá. Prišlo 2 750 divákov, hlásil miestny komentátor.

Gerebenits spôsobil ošiaľ

Zápas sa hral na ťažkom teréne, no vo výbornom tempe. Pre domácich to bol veľký futbalový sviatok, v ich drese sa objavili aj bývalí hráči Trnavy Anton Sloboda, Marek Václav či Kristián Mihálek.

Vedenia sa ujal Spartak, v 16. minúte dostal veľa priestoru pred šestnástkou Kelvin Ofori a ľavačkou do rohu brány otvoril skóre. V ostatnom priebehu prvého polčasu už priaznivci gól nevideli.

Po zmene strán nastúpili domáci aktívne. Považania zatlačili favorizovaných Trnavčanov a Roland Gerebenits v 62. minúte po skrumáži pred bránkou vyrovnal.

Na štadióne zavládla eufória, ošiaľ. Domáci sa však dlho z vyrovnania netešili. Na center si o štyri minúty nabehol Erik Daniel a poslal Trnavu opäť do vedenia - 2:1.

V 70. minúte sa chyby dopustil inak dobre chytajúci brankár Trnavy Martin Vantruba. Do rúk chytil malú domov a domáci zahrávali nepriamy kop. Dušan Kucharčík však loptu do siete neposlal a stav zostal nezmenený.

VIDEO: Zápas Považská Bystrica - Trnava

Rešpekt bol zbytočný

Zápas priniesol emócie. V závere robili domáci všetko preto, aby duel poslali do penált. Druholigista podal sympatický výkon, no napriek enormnému úsiliu sa mu to nepodarilo.

„S výkonom som spokojný, ale s výsledkom nie. Vyhral tím, ktorý bol efektívnejší. Nemyslím si, že bol lepší, ale to je ten rozdiel medzi prvou a druhou ligou,“ pre Futbalnet.tv hodnotil tréner Považskej Bystrice Peter Jakuš.

Jeho mužstvo hralo podľa neho najmä v prvom polčase s prílišným rešpektom.

„Zo začiatku to bolo úplne zbytočné. V kabíne som povedal, že si to s nimi musíme normálne rozdať. Vyšli sme, mali sme dosť šancí, aby sme zápas otočili.

Ale keď s ligistom dáte na 1:1, nemôžete za päť minút dostať gól. To si už potom oni postrážia,“ dodal s tým, že gratuluje Trnave k postupu a praje jej úspechy v Niké lige i Európskej konferenčnej lige.

Lodivod druholigistu po stretnutí chválil priaznivcov, ktorí vytvorili skvelú atmosféru.

„Klobúk dole. Povzbudzovali, keď sme prehrávali i remizovali, za čo im patrí poďakovanie. Hráči išli na dno svojich síl, za čo si potlesk zaslúžili,“ uviedol Jakuš.

Gašparík: Trochu sme vzadu horeli

Výkon druholigistu vyzdvihol aj lodivod Spartaka Trnava. Problém obhajcovi robili dlhé nákopy, ktorými sa Považská Bystrica prezentuje.

„Ťažký zápas, domáci hrali veľmi dobre. Niektorí hráči nám v druhom polčase trochu vzadu horeli,“ priznal tréner Michal Gašparík, ktorý bol naopak s prvým dejstvom spokojný.

„Hrali sme v intenzite. Chceli sme zápas rozhodnúť, čo sa nám nepodarilo. Chceli sme dať druhý gól, ale šance mali aj domáci,“ dodal.

Domáci boli v laufe

Podľa šéfa trnavskej lavičky to bol typický pohárový súboj, aké sa jeho mužstvu zatiaľ darí zvládať.

„Domáci hrajú svoj životný zápas. Začne sa im dariť, sú v laufe, dajú gól, majú psychickú výhodu, ale chvála Bohu sme to ustáli. Dôležitý je postup,“ uviedol Gašparík.

Keď sa v druhom polčase dostala Trnava pod tlak, tréner reagoval preskupením radov. Jeho krok sa ukázal ako správny.

„Posledných dvadsať minút sme si ustrážili. Bola tu emócia, na tomto štadióne, ale už sme to držali viac - menej bez vážnejších situácií pre domácich,“ hodnotil.

Trnava má nahusetný program. Okrem Slovnaft Cupu hrá v Niké lige a Európskej konferenčnej lige. Trénera preto mrzia zranenia Jána Bernáta a Adriana Zeljkoviča. Prvý menovaný nedohral súboj pre svalové problémy a druhému zasiahli nerv.

„Je cítiť, že máme toho dosť. Niektorí chalani nám odpadávali kondične. Navyše, prišli sme o dvoch dôležitých hráčov. Uvidíme, v akom budú stave,“ povzdychol si.

Ťažké, ale sú spokojní

Trnava nastúpila na Považí v pozmenenej zostave. Priestor dostali aj hráči z lavičky.

„Potrebujeme točiť všetkých chalanov, ktorí sú v kádri. Trošku sme improvizovali. Potrebovali sme Štetinu a Koštrnu šetriť, Procházka hral pravého obrancu.

Breznik hral naľavo, čo často nehráva, potom musel hrať Daniel. Na to sú tí hráči. Majú kvalitu a potrebujú sa vysporiadať aj s takýmito špecifickými zápasmi,“ tvrdí.

Ďalší súboj odohrá Trnava už v sobotu 4. novembra od 15:00 h, kedy v Niké lige privíta Zlaté Moravce. V ďalšom kole Slovnaft Cupu cestuje Spartak do Košíc. Zápas sa bude hrať až v decembri, presný termín zatiaľ známy nie je.

„Máme nahustený program. Je to pre nás ťažké, čo bolo dnes cítiť. Ale sme spokojní,“ uzavrel tréner Trnavy Michal Gašparík.


Pohárová súťaž má v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojilo 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Sympatický výkon druholigistu. Trnava odpadávala kondične, no postúpila