Pekarík zostáva verný Herthe Berlín. Dárdai: Je to vzorný profesionál

Peter Pekarík.
Peter Pekarík. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. júl 2023 o 10:39

Zmluvu s klubom uzatvoril do 30. júna 2024.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Peter Pekarík sa dohodol s nemeckým klubom Hertha Berlín na predĺžení spolupráce o ďalších dvanásť mesiacov do 30. júna 2024.

Ako referuje oficiálny web „starej dámy“, od skúseného 36-ročného obrancu si v berlínskom klube sľubujú, že bude inšpiráciou predovšetkým pre mladších hráčov.

„'Peka' je Herthan a pozná tento klub z každej strany. Aj keď už nebude v popredí, bude odovzdávať svoje vedomosti a skúsenosti.

Po kariére mu ponúkame možnosť urobiť prvé trénerské kroky v našej akadémii,“ vyhlásil športový riaditeľ Herthy Benjamin Weber.

„S 'Pekom' spolupracujem už dlho. Je to vzorný profesionál, idol a dôležitá kontaktná osoba pre našich mladých hráčov. Mužstvu pomôže nielen na ihrisku, ale aj v šatni,“ nadviazal kouč Berlínčanov Pál Dárdai.

Samotný Pekarík neskrýval nadšenie z predĺženia kontraktu. „Napĺňa ma hrdosťou, že zostávam súčasťou tohto výnimočného klubu.

Každý vie, čo pre mňa znamená jeho logo na mojej hrudi. Moje srdce bije pre Herthu,“ poznamenal nemecký bundesligový šampión zo sezóny 2008/2009 v drese VfL Wolfsburg.

Pekarík pôsobí v Herthe od roku 2012 a v klube strávi v poradí už 12. sezónu. Celkovo odohral za berlínske mužstvo 226 súťažných stretnutí, v ktorých zaznamenal šesť gólov.

Na konte má tiež 119 zápasov za slovenský národný tím, s ktorým sa predstavil na dvoch európskych a jednom svetovom šampionáte.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Pekarík zostáva verný Herthe Berlín. Dárdai: Je to vzorný profesionál