Vrba by rád viedol slovenskú reprezentáciu: Určite ma to láka

Pavel Vrba.
Pavel Vrba. (Autor: SITA/AP)
TASR|17. jan 2023 o 13:57

Viem si taký angažmán predstaviť, prečo nie? vraví Vrba.

ZLÍN. Úspešný český futbalový tréner Pavel Vrba by sa rád niekedy vrátil k pôsobeniu na Slovensku. V rozhovore pre portál sport.cz uviedol, že ho láka aj post hlavného kouča slovenskej futbalovej reprezentácie.

Súčasný tréner českého Zlína už mal v minulosti k tomuto postu blízko, v roku 2020 ho naň odporúčal aj bývalý tréner národného tímu Ján Kocian.

"Viem si taký angažmán predstaviť. Samozrejme, prečo nie? V minulosti už prebiehalo aj jednanie a bol som v kontakte s viacerými ľuďmi. Slovenská reprezentácia má vysoké ambície. Chce pravidelne postupovať na MS a EURO, kde by sa chcela ukázať, takže ma to určite láka," vyhlásil Vrba.

Ten v rokoch 2006 až 2007 pôsobil ako jeden z asistentov Kociana pri slovenskej reprezentácii.

Päťdesiatdeväťročný Vrba prišiel na Slovensko v roku 2004 a dve sezóny viedol Matador Púchov. Väčší úspech neskôr zaznamenal so Žilinou, ktorú doviedol k zisku ligového titulu už vo svojej prvej sezóne 2006/2007.

"Mám na Slovensku naďalej dobré vzťahy. Keď potrebujem informácie o hráčoch, tak sú tam stále ľudia, ktorí mi ich vedia poskytnúť," povedal český kormidelník.

Vrba sa nebráni ani prípadnému návratu na slovenskú klubovú úroveň.

"Nikto ma zatiaľ neoslovil. Určite sú kluby, ktoré by ma zaujímali. Viem, že ambície niektorých sú vysoké a ako poznám pár majiteľov, tak sa určite budú chcieť posúvať ďalej. Myslím si, že slovenský futbal urobil za uplynulých päť rokov obrovský skok."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vrba by rád viedol slovenskú reprezentáciu: Určite ma to láka