Škriniar má nového spoluhráča, Barcelona prezradila prestupovú čiastku

Ousmane Dembele v drese FC Barcelona.
Ousmane Dembele v drese FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|12. aug 2023 o 12:02

Dembele posilnil Paríž St. Germain.

PARÍŽ. Francúzsky futbalový reprezentant Ousmane Dembele prestúpil z FC Barcelona do Paríža St. Germain.

Šampión Ligue 1 zaplatil za 26-ročného útočníka sumu 50,4 milióna eur, ktorú stanovil katalánsky klub vo výkupnej klauzule, uviedol katalánsky klub na webe.

V PSG sa stane spoluhráčom slovenského obrancu Milana Škriniara.

Dembeleho odchod z Barcelony naznačil už na začiatku augusta tréner Xavi Hernandez, ktorý nechal hráča sedieť počas prípravy na lavičke náhradníkov.

Majster sveta z roku 2018 a vicemajster sveta z Kataru 2022 podpísal s PSG päťročnú zmluvu.

Francúzsky krídelník prišiel do Barcelony v roku 2017 z Borussie Dortmund, jeho pôsobenie na Camp Nou však poznačili viaceré zranenia. Do vypršania zmluvy mu chýbal už len rok.

Katalánsky veľkoklub sa nedávno údajne pokúsil získať Kyliana Mbappého, pričom vzhľadom na nelichotivú ekonomickú situáciu chcel do operácie zahrnúť Dembélého a Gaviho.

FC Barcelona nakoniec vypadol z hry o Mbappého, no predstaviteľom PSG sa zapáčila možnosť získať Dembélého.

"Som nadšený, že sa pripájam k PSG a nemôžem sa dočkať prvého zápasu v novom klube. Dúfam, že tu budem pokračovať v raste a fanúšikovia budú na mňa hrdí," vyhlásil Dembélé po prestupe do Paríža, citoval ho klubový web.

"S radosťou vítame Ousmana v PSG, kde bude dôležitý hráč. Jeho vášeň a odhodlanie sú v súlade s tým, čo očakávame od našich hráčov. Sme hrdí na to, že sme získali ďalšieho majstra sveta a začneme s ním novú éru," uviedol prezident klubu Násir Al-Chelajfí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Škriniar má nového spoluhráča, Barcelona prezradila prestupovú čiastku