Tréner Dortmundu po zlom úvode nepodlieha panike. Ideme vlastnou cestou, tvrdí

Tréner Dortmundu Nuri Sahin.
Tréner Dortmundu Nuri Sahin. (Autor: REUTERS)
REUTERS|17. okt 2024 o 12:39

Tréner Borussie chce zlepšiť výkony hlavne vo vonkajších zápasoch.

BRATISLAVA. Borussia Dortmund sa trápi na siedmom mieste v Bundeslige, no tréner Nuri Sahin upokojil situáciu a zdôraznil, že by bolo chybou začať o nás pochybovať ešte len na začiatku sezóny.

Pod vedením Sahina, ktorý je trénerom len od júna tohto roka, Dortmund po troch ligových zápasoch vonku, priniesol naspäť len jeden bod, keď utrpeli prehru 1:5 so Stuttgartom a prehrali 1:2 proti Unionu Berlín.

Sahin povedal, že Dortmund pracuje na zlepšení formy vonku, no najbližšie sa o to budú môcť pokúsiť až budúcu sobotu proti Augsburgu.

„Nejde o to, že by som sa chcel vyhnúť zápasom vonku, ale faktom je, že sme z troch ligových zápasov vonku získali len jeden bod,“ povedal Sahin novinárom v stredu.

,,Ak ste na šestnástom mieste v tabuľke vonkajších zápasov, dosiahnuť svoje ciele bude poriadne ťažké. Na tom musíme stavať. Teraz je moja plná koncentrácia na domáci zápas proti St. Pauli.”

„Pochybovať o nás po šiestich kolách by bola chyba. My ideme vlastnou cestou. Samozrejme, musíme sa prispôsobiť každému zápasu.“

Sahin tiež vyjadril svoje gratulácie novému trénerovi Anglicka Thomasovi Tuchelovi, ktorý bol jeho trénerom v Dortmunde v rokoch 2015-2017, kedy tam Sahin pôsobil ako hráč.

„Môžem len zablahoželať FA k získaniu skvelého trénera. Neviem však ale dopredu povedať, či to vyjde alebo nie. Mám veľký obdiv k Thomasovi Tuchelovi. Viem, že do toho tímu môže veľa priniesť," povedal Sahin.

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Tréner Dortmundu po zlom úvode nepodlieha panike. Ideme vlastnou cestou, tvrdí