Borussia Dortmund našla nového trénera, tím povedie bývalý turecký reprezentant

Nuri Sahin.
Nuri Sahin. (Autor: REUTERS)
TASR|14. jún 2024 o 17:17

Vo funkcii nahradil Chorváta Edina Terziča.

DORTMUND. Bývalý turecký reprezentant Nuri Sahin sa stal novým trénerom futbalistov Borussie Dortmund.

Vo funkcii nahradil Chorváta Edina Terziča, ktorý na svoj post rezignoval vo štvrtok. Nemecký klub o tom informoval na svojej webstránke.

Sahina spája s Borussiou bohatá história. Niekdajší defenzívny stredopoliar je odchovanec Dortmundu, za A-tím štartoval v roku 2007 a celkovo zaň odohral 274 zápasov, v ktorých si pripísal 26 gólov a 49 asistencií.

Hráčsku kariéru ukončil v roku 2022 pôsobením v Antalyaspore.

"Je pre mňa veľkou cťou trénovať Borussiu Dortmund. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sú vo vedení klubu za to, že do mňa vložili dôveru," uviedol Sahin, ktorý bol v uplynulej sezóne jeden z Terzičových asistentov.

S klubom podpísal trojročný kontrakt. "Na svoju prácu v BVB sa veľmi teším. Od prvého dňa urobíme všetko, čo bude v našich silách, s bohatou dávkou energie a veľkou vášňou, aby sme dosiahli maximálny možný úspech," dodal 35-ročný tréner.

Hlavný cieľ nového kouča je úspech v Bundeslige, kde Dortmund tento rok obsadil piatu priečku.

Na spoluprácu sa teší aj športový riaditeľ klubu Lars Ricken: "Počas uplynulých rokov tvrdo pracoval, aby sa pripravil na trénerskú kariéru.

Novej úlohy sa ujme s veľkým nasadením a bude naďalej rozvíjať náš tím. Nuri má tento klub v DNA či už ako hráč alebo asistent trénera. Nepochybujeme o tom, že je pre nás ten pravý."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Borussia Dortmund našla nového trénera, tím povedie bývalý turecký reprezentant