Nahradí Straku. AS Trenčín povedie tréner zo Srbska

Ilija Stolica.
Ilija Stolica. (Autor: AS Trenčín)
Ivan Mriška|26. máj 2023 o 09:33

Ilija Stolica v minulosti viedol Partizan Belehrad.

TRENČÍN. Zachránil klub vo Fortuna lige, no nečakane skončil. František Straka má nástupcu.

AS Trenčín povedie štyridsaťštyriročný Srb Ilija Stolica, ktorý s klubom podpísal dvojročný kontrakt.

Rodák z predmestia Belehradu ako hlavný tréner sedel na lavičke FK Voždovac, Vojvodina Novi Sad, Olimpije Ľubľana a Partizanu Belehrad.

Dva roky pôsobil ako kormidelník reprezentácie Srbska do dvadsaťjeden rokov.

„Je pre mňa obrovskou cťou stať sa trénerom AS Trenčín. Klub vnímam a sledujem veľmi dlho. Zamiloval som si ho ešte ako asistent trénera v Partizane Belehrad.

Mal som možnosť vidieť odvetný zápas proti Steaue Bukurešť. Prvý súboj vyhral rumunský tím 2:0, ale po dvadsiatich minútach odvety viedol Trenčín o dva góly.

Očaril ma celkový herný prejav mužstva. Bol som prekvapený, aké odvážne a tvrdo pracujúce mužstvo som videl. Odvtedy som začal sledovať hráčov AS.

Viem, že klub má v posledných rokoch ťažkosti. So situáciou som plne oboznámený. Teším ma ale, že som dostal možnosť priniesť do klubu novú energiu. Je to pre mňa výzva,“ pre klubový web AS Trenčín povedal tréner Ilija Stolica.

VIDEO: Ilija Stolica novým trénerom AS Trenčín

Ako hráč má Stolica na svojom konte viac ako 250 štartov v rôznych súťažiach, v ktorých zaznamenal 74 gólov. V ročníku 2001/2002 sa stal zásluhou devätnástich strelených gólov najlepším strelcom srbskej ligy.

Od roku 2005 odohral tri roky v najvyššej belgickej súťaži. V dresoch Sint-Truidense VV a RAEC Mons strelil spolu dvadsať gólov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nahradí Straku. AS Trenčín povedie tréner zo Srbska