Za Žilinu debutoval ako 17-ročný. Špalek odchádza do Talianska

Vypadnutie v 2. predkole Ligy majstrov odčerpalo Žilinčanom veľa psychických síl. Na snímke Nicolas Špalek z MŠK Žilina (napravo) v súboji s Pierrom Bengtssonom z FC Kodaň.
Vypadnutie v 2. predkole Ligy majstrov odčerpalo Žilinčanom veľa psychických síl. Na snímke Nicolas Špalek z MŠK Žilina (napravo) v súboji s Pierrom Bengtssonom z FC Kodaň. (Autor: TASR)
SITA|22. jan 2018 o 06:42

Nikolas Špalek je súčasťou slovenskej reprezentácie do 21 rokov.

BRESCIA. Talianska druholigová Brescia bude mať v zostave slovenského mládežníckeho futbalového reprezentanta Nikolasa Špaleka.

Podľa médií z Apeninského polostrova čoskoro 21-ročný slovenský krídelník sa stane prvou akvizíciou Brescia Calcio v zimnom prestupovom termíne. Prestup čoskoro 21-ročného krídelníka (nar. 12. februára 1997) v pondelok večer prostredníctvom svojho webu potvrdil jeho doterajší zamestnávateľ MŠK Žilina.

Niko bol u nás už tretí rok a mal ambíciu posunúť sa ďalej. Po vzájomných rozhovoroch o záujme z talianskej Brescie, ktorá mu vyhovovala, sa napokon rozhodol súhlasiť s prestupom. V novom pôsobisku mu želáme veľa šťastia," povedal športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Bol som rád, že sa Brescia o mňa zaujíma. Je to pre mňa nová výzva, budem sa snažiť čo najviac napredovať.

S takým cieľom som prišiel aj do Žiliny a podarilo sa to. Budem sa snažiť na to nadviazať," skonštatoval Špalek pre spravodajstvo MŠK a zaspomínal si na ostatné tri roky:

"Bolo toho veľmi veľa, získali sme titul, mám tu veľa kamarátov, bude mi to veľmi chýbať. Toto môže byť ďalší dobrý krok v mojej kariére. Bude to o tom, či budem naďalej makať a pracovať na sebe."

Talianske médiá referovali o odstupnom v rozpätí 1 až 1,5 milióna eur. "Je to nejaký sumár za moje futbalové danosti, no veľmi to neriešim. Musím sa snažiť, aby som dokázal, že naozaj toľko stojím," povedal Špalek v rozhovore pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Taliani pripomínajú, že talentovaný Špalek doteraz hrával za majstrovský domáci klub MŠK Žilina a svoj debut v najvyššej slovenskej súťaži absolvoval už ako 17-ročný.

Špalek je aj súčasťou slovenskej reprezentácie do 21 rokov. "Svojím nízkym vzrastom, rýchlosťou a talentom pripomína neapolského Lorenza Insigneho. Z pravého krídla sa vie zapojiť do kombinácie, ale ráta sa aj jeho taktická bdelosť v hre bez lopty.

Rovnako 8 gólov a rovnaký počet asistencií v 27 zápasov sú prejavom jeho intuície," pochvalne píše o Špalekovi taliansky portál giornaledibrescia.it.

Brescii patrí po 22 kolách Serie B s 23 bodmi 18. priečka, čo znamená pozíciu pre play-out, čiže reálny boj o udržanie sa v druhej najvyššej súťaži v Taliansku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Za Žilinu debutoval ako 17-ročný. Špalek odchádza do Talianska