Prvý dôsledok reorganizácie je tu. Klub z Oravy sa neprihlási do tretej ligy

Momentka zo zápasu Oravské Veselé - Stará Ľubovňa.
Momentka zo zápasu Oravské Veselé - Stará Ľubovňa. (Autor: Facebook / MG foto)
Titanilla Bőd|17. jún 2024 o 16:40

Považovali by to za zbytočný rok.

BRATISLAVA. Po skončení sezóny 2024/2025 nastane v tretích ligách ďalšia reorganizácia. Namiesto súčasného modelu s dvoma skupinami Východ a Západ budú od ročníka 2025/2026 tri skupiny: Východ, Stred a Západ.

Do nových tretích líg budú zaradené aj novovytvorené B-tímy ligových mužstiev a klubov so štatútom akadémie. Možnosť striedavého štartu (takzvané „farmy“) zanikne.

Mnohí účastníci tretej najvyššej súťaže pripravovanú zmenu nepovažujú za šťastné riešenie.

Predchádzajúca reorganizácia bola uvedená s tým, že tento model bude fungovať najmenej päť rokov, no nakoniec sa odohrajú iba tri ročníky.

Novú reorganizáciu ohlásili prakticky už po jeden a pol roku po predchádzajúcej zmene.

Zväz už oznámil, že po novom bude mať skupina Západ (kde bude zaradená aj Bratislava) 16 účastníkov, kým v skupinách Stred a Východ bude figurovať po 14 mužstiev.

Zatiaľ však nie je známy kľúč postupu a zostupu do týchto skupín.

Budú hrať IV. ligu Stred

Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa vedenie klubu TJ Tatran Oravské Veselé rozhodlo neprihlásiť A-mužstvo do III. ligy Východ.

Oravské Veselé bude v nasledujúcej sezóne hrať Majstrovstvá regiónu – IV. ligu Stred.

V práve ukončenej sezóne obsadilo Oravské Veselé 12. miesto v III. lige Východ. Získalo 30 bodov a spomedzi tímov z pôsobnosti Stredoslovenského futbalového zväzu bol na tom najhoršie spolu s Kalinovom, ktoré tiež získalo 30 bodov.

„Ak by nebola reorganizácia, určite by sme zostali. Takto by nám však hrozilo, že budúci rok by sme mohli spadnúť až o dve súťaže nižšie,“ uviedol pre Sportnet manažér klubu Dušan Rejduga.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prvý dôsledok reorganizácie je tu. Klub z Oravy sa neprihlási do tretej ligy